Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011

  • Ποινικές ευθύνες σε στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και στους κατηγορουμένους που απάλλαξε την Τετάρτη το Κακουργιοδικείο, καταλογίζει το πόρισμα της διερευνητικής Επιτροπής υπό τον πρώην δικαστή Παναγιώτη Καλλή για την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» το 2005, στην οποία έχασαν την ζωή τους 121 άνθρωποι.
  • Την επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης εν όψει των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις. Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για σοβαρές παραβάσεις, δηλαδή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ανασφάλιστο όχημα αλλά και μη καταβολή τέλους διοδίων.
  • Μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης με αφορμή τη νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, με την άρνηση της ΝΔ να δεχτεί τέτοιες περικοπές, οι τόνοι ανέβηκαν εκ νέου στο Υπουργικό της Πέμπτης, το οποίο κλήθηκε να εγκρίνει το πολυνομοσχέδιο για την επίσπευση της απονομής Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ελάχιστου κοινού παρονομαστή, πρέπει να γίνεται προσπάθεια για σύνθεση των απόψεων, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Την Παρασκευή, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος συναντάται με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά (6:30 μ.μ.) και Γιώργο Καρατζαφέρη (8:00 μ.μ.).
  • Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της. Με την ευκαιρία ο ιεράρχης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον του ρωμαιοκαθολικισμού.
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά. Στην Αττική σημειώνονται κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα. Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία, από Μακεδονία προς Ήπειρο και στα δύο ρεύματα, διακόπηκε λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Κόσμος

  • Τη σιωπή του έσπασε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ στην υπόθεση με το δάνειο που είχε πάρει από φιλική επιχειρηματική οικογένεια πριν αναλάβει την προεδρία, παραδεχόμενος σε διάγγελμά του πως έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος την ύπαρξη του δανείου όταν ρωτήθηκε. «Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι πάντα και σωστό» είπε χαρακτηριστικά ο Κρ.Βουλφ, ενώ τις τελευταίες δέκα ημέρες η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε σκάνδαλο με τις γερμανικές εφημερίδες να εξετάζουν κάθε επαφή του Γερμανού προέδρου που είχε με επιχειρηματία και να αμφισβητούν ανοικτά το εάν έχει τα ηθικά προσόντα για να παραμείνει στο ύπατο αξίωμα.
  • Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ως πληροφοριοδότη του Wikileaks Μπράντλεϊ Μάνινγκ ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες για εσχάτη προδοσία, κάτι που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί από το στρατοδικείο σε ισόβια, αν και δεν θα αποφύγει κάθειρξη διάρκειας 30 ετών. Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει τη θανατική ποινή (θεωρητικά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο) αλλά ισόβια για τον 24χρονο Μάνινγκ ο οποίος βαρύνεται με 22 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας της βοήθειας προς τον εχθρό και της διαρροής κρατικών μυστικών.
  • Τους 69 πυραύλους Patriot που μετέφερε το Thor Liberty κατέσχεσαν οι φινλανδικές Αρχές, έχοντας σταματήσει το φορτηγό πλοίο όταν ελλιμενίστηκε σε λιμάνι της χώρας κρίνοντας πως δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Οι φινλαδικές αρχές συνέλαβαν και τον Ουκρανό πλοίαρχο του πλοίου. Οι πύραυλοι είχαν πωληθεί από τη Γερμανία στις ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας, επιβεβαίωσε η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας πως η διαδικασία είχε γίνει «απολύτως νόμιμα και με όλες τις απαραίτητες νομικές και τελωνειακές διαδικασίες».
  • «Βρυχάται» ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, μιλώντας για πολιτική «ρατσισμού, διακρίσεων και ξενοφοβίας». Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Παρίσι, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία και «πάγωμα» στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές επαφές. Ανοίγουν πληγές με τη Γαλλία που θα είναι δύσκολο να γιατρευτούν, δηλώνει μαινόμενος για το νομοσχέδιο που έρχεται στις αρχές του νέου έτους ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας. Ψυχραιμία ζητά ο Αλέν Ζιπέ.
  • Η πρώτη ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου η οποία πρόκειται να ετοιμάσει την άφιξη των παρατηρητών του Συνδέσμου για την υλοποίηση του σχεδίου ειρήνευσης έφτασε την Πέμπτη στη Συρία. Εντωμεταξύ, το δικό της απολογισμό των ταραχών από τον περασμένο Μάρτιο έδωσε η Συρία μιλώντας για 2.000 στρατιώτες και αστυνομικούς. Σε 6.200 θύματα ανεβάζει ανεξάρτητη οργάνωση το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οικονομία

  • Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ να δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. «Χριστουγεννιάτικα» χαμηλός ο τζίρος στις αγορές κατά την τελευταία πλήρη συνεδρίαση πριν τις γιορτές.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Πέμπτη την την πιστοληπτική αξιολόγηση της T Bank από B- σε D.
  • Εποικοδομητικές χαρακτήρισε ο επικεφαλής του IIF τις επαφές με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), σε παρέμβασή του με αφορμή τηλεοπτικό ρεπορτάζ που υποστήριζε ότι το Ινστιτούτο επικρίνει τους ελληνικούς χειρισμούς. «Συνεχίζουμε να έχουμε συνεργασία και εποικοδομητικές επαφές με τον αντιπρόεδρο Ευ.Βενιζέλο, καθώς και με άλλους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο Τσ.Νταλάρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που φέρουν τους ιδιώτες πιστωτές να έχουν βρει έδαφος συνεννόησης με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου