Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στα "χέρια" μέσα στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2011
Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια μέσα στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης με τον συνάδελφό του από το ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη, ο οποίος μία μέρα πριν είχε αποκαλέσει τους υπουργούς «γομάρια». Κατά το μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο ακούστηκαν ακατονόμαστες εκφράσεις. 

Ο Νίκος Τσώνης βρισκόταν στο εντευκτήριο μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γιουματζίδη. Μόλις αντιλήφθηκε ότι έμπαιναν στην αίθουσα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, Παύλος Μαρκάκης και Αγγελος Κολοκοτρώνης, σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον κ. Ροντούλη και του είπε: «Μας προσβάλλεις όλους με αυτά που λες. Προσβάλλεις και τις οικογένειές μας. Εσύ είσαι γομάρι, αυτά που λες ισχύουν για σένα. Εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε την κοινωνία και εσύ μας αποκαλείς γομάρια. Αντε γ… Όπου σε βρίσκω θα σε γ… Μπορεί να μην μπορώ, αλλά θα σε πλακώσω στο ξύλο…».
Σύμφωνα με του παριστάμενους βουλευτές, ο Α. Ροντούλης «δεν αντέδρασε, έμεινε αμίλητος και μαζεύτηκε», ενώ την ίδια στιγμή ο Βασίλης Γιουματζίδης συνέχισε να του λέει: « Είσαι προκλητικός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις. Έχεις αυτή τη συμπεριφορά συνέχεια».
Τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην παρέμβαση του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου. Διαφορετικά -όπως έλεγαν άλλοι βουλευτές- το επεισόδιο θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις.
Οι Παύλος Μαρκάκης και Αγγελος Κολοκοτρώνης έσπευσαν να που ότι «εμείς μπορεί να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε αλλά δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα».
Μάλιστα ο Γρ. Νιώτης συνέστησε στον έξαλλο εκείνη τη στιγμή Ν. Τσώνη να ρίξει τους τόνους λέγοντάς του ότι το «θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό» και πως «λίγο πριν αυτό κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Πρόεδρος…».
Το επεισόδιο, που κράτησε περίπου 2-3 λεπτά, σημειώθηκε λίγο μετά από την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου ο οποίος, στην Ολομέλεια, συνέστησε σε όλους τους βουλευτές ψυχραιμία και να είναι πιο κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς τους λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τόσο βαριές εκφράσεις δεν δείχνουν παλικαριά».
Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας παράλληλα από το προεδρείο της Βουλής, να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται οι βουλευτές από συγκεκριμένα Mέσα Eνημέρωσης για τα «προνόμια» τους.
Εφοδιασμένος με ένα λεξικό, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως η έκφραση «γομάρια» που χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπει στα «ζώα με φορτίο»:
«Σαφέστατα ήταν μία φράση που θα μπορούσε να είχε παραληφθεί. Αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας εξαιρετικώς ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί κανείς παρά να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις για να διατυπώσει το υπερβολικόν της αναλγησίας. Γιατί είναι προσβλητικό να πει κάποιος ότι είστε έμφορτοι προβλημάτων; Ή μήπως είστε έμφορτοι ανοησιών;» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλέστηκε δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες ασκείται κριτική στους βουλευτές για τα προνόμια, τα καινούργια αυτοκίνητα ή την υπόθεση του κ. Μόσιαλου.
«Επί αυτής της καταστάσεως που μας έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, δεν υπήρξε παρέμβαση από κανέναν» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Παράλληλα υποστήριξε ότι το προεδρείο της Βουλής «αφήνει την Αριστερά στο απυρόβλητο, ακόμα και όταν υβρίζεται ο πρωθυπουργός» και τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε εμείς την κηδεμονία από αυτούς, που ηττημένοι όντες, θέλουν να την έχουν».
«Κάποιοι ετοιμάζονται και για νέο ΕΑΜ. Και θα πάρουν την ευκαιρία από μία σπίθα. Το ΕΑΜ ξεκίνησε από ένα κόμμα, μάζεψε την οργή όλου του κόσμου και εγκλώβισε μια σειρά ανθρώπων. Και τώρα επιχειρείται ο ίδιος εγκλωβισμός, πέρα από τα όρια ενός κόμματος. Φοβάμαι το αίμα κ. Πρωτόπαπα.
» Οι Βρυξέλλες θέλουν αίμα, θέλουν μια φλεγόμενη Αθήνα ως επιχείρημα να πείσουν τις χώρες-δορυφόρους, πως πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Εγώ όμως δεν θέλω να τρέξει ούτε σταγόνα αίμα Έλληνα στο πεζοδρόμιο. Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από συρράξεις» ανέφερε.
«Οφείλουμε να διατηρήσουμε και να στηρίξουμε την ευπρέπεια και την σοβαρότητα και το κύρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και να αποφεύγουμε ενέργειες, φράσεις, που απαξιώνουν την εικόνα μας και υποτιμούν τη δουλειά, κρίσιμη και ουσιαστική», απάντησε ο προεδρεύων, Γρηγόρης Νιώτης, υπενθυμίζοντας πως οι συστάσεις του Προέδρου της Βουλής, αφορούσαν, τόσο τις εκφράσεις του κ. Ροντούλη, όσο και αυτές της κ. Κανέλλη.
Όσο για τα «προνόμια» των βουλευτών, ο κ. Νιώτης τόνισε πως «από την βουλευτική αποζημίωση, οι βουλευτές πληρώνουν το νοίκι του γραφείου τους, τα ταχυδρομικά τους τέλη, την βενζίνη τους, ενώ τους έχει μειωθεί και κατά 40% η αποζημίωση. Δεν υπάρχουν προνόμια για τον βουλευτή και κακώς, κάκιστα ανοίγει τέτοια συζήτηση και πάλι».
«Να δώσουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα με περικοπές, όσο τολμηρές κι αν είναι», πρότεινε ο Χρ. Πρωτόπαπας.
 «Ένα δεν ανέχομαι: Να λέγεται πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν νόμους για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Κάποτε πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον λαϊκισμό. Να γίνουν περικοπές -αλλά απ’ αυτό το σημείο, μέχρι να ισοπεδώνονται άνθρωποι που έχουν χρόνια στην πολιτική, αυτό δεν θα το δεχθώ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.
«Η συζήτηση ξεκίνησε από έναν υπουργό της κυβέρνησης, τον κ. Μόσιαλο, που αισθάνθηκε τύψεις για τα προνόμια που είχε, δεν είχε, ή είχαν κάποιοι άλλοι» παρατήρησε ο Κ.Μαρκόπουλος της ΝΔ.
«Ο λαϊκισμός, η ανησυχία και ο φόβος ξεκινούν από την κυβέρνηση. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να ηρεμήσει, να ξεφοβηθεί και να κυβερνήσει» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου