Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τρεις νεκροί από τον κυκλώνα Irene


Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Απο τον κυκλώνα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ ενώ έκκληση έκανε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.(vids)
"Ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή στην κομητεία Όνσλοου ενώ τοποθετούσε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του", δήλωσε ο Τομ Μάθερ, αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Καρολίνα.
Άλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην κομητεία Πιτ, όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, πρόσθεσε.
Ο άνδρας βρέθηκε στο αυτοκίνητό του το πρωί του Σαββάτου.
Εξάλλου, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Νιου Χάνοβερ ανέφεραν ότι ένας άνδρας έπεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα νερά του ποταμού Κέιπ Φίαρ κοντά στο Ουίλμινγκτον. Η εκπρόσωπος Μισέλ Χάρελ δήλωσε ότι "δεν γνωρίζουμε στο στάδιο αυτό αν ο άνδρας σπρώχθηκε ή αν παρασύρθηκε" από τα νερά.
"Επικίνδυνος και απειλητικός ο κυκλώνας"
"Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της πόλης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν", σημείωσε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.
"Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο", σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν.
Υπολογίζεται πως 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετέδωσε το BBC, την ώρα που ο κυκλώνας Irene έχει ήδη πλήξει την ακτή της Βόρειας Καρολίνας και κατευθύνεται προς τα βόρεια.


Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι λόγω του κυκλώνα αυτήν τη στιγμή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πολιτείας αυτής και σημείωσαν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει "τρομερή ζημιά" στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης.
Την ίδια ώρα οι αρχές της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, διένειμαν το πρωί σάκους με άμμο στους κατοίκους της πόλης, η οποία έχει πολλές ζώνες στις οποίες μπορεί να προκληθούν πλημμύρες, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του κυκλώνα Irene.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας νωρίτερα τις διακοπές του, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη, μετέδωσε το CNN.


Σταματά το μετρό λόγω του Irene
Οι υπηρεσίες συγκοινωνιών στην πόλη της Νέας Υόρκης άρχισαν το μεσημέρι τους Σαββάτου (τοπική ώρα) την επιχείρηση χωρίς προηγούμενο η οποία συνίσταται στη διακοπή όλων των δικτύων μεταφοράς επιβατών με μετρό και λεωφορεία της πόλης, λίγες ώρες πριν από την έλευση του κυκλώνα.
Απέναντι στο ενδεχόμενο οι σήραγγες του μετρό να πλημμυρίσουν και οι διακοπές ρεύματος να διαταράξουν τη λειτουργία του δικτύου, οι τελευταίοι συρμοί και τα λεωφορεία θα εγκατέλειπαν τους σταθμούς τους στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου