Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σαρκοζί: Κεντρικό ζητούμενο για τη G20 η ανάπτυξη


Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011
«Η G20 (οκτώ πιο πλούσιες οικονομίες και 12 ταχέως αναπτυσσόμενες) θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα στηρίξει την ανάπτυξη» (...) «μέσω αξιόπιστων, οπωσδήποτε σταδιακού χαρακτήρα δημοσιονομικών πολιτικών», ώστε να αποτραπεί η επάνοδος ενός κύκλου ύφεσης στη διεθνή οικονομία, τόνισε σήμερα στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, υποδεχόμενος τους πρεσβευτές των 20.
«Θέλουμε στις Κάννες (στις 3 και 4 Νοεμβρίου φέτος ) η G20 να συμφωνήσει πάνω σε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, μέσω των δεσμεύσεων που θα προέλθουν από τις κυριότερες οικονομίες της», πρόσθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος Σαρκοζί.
«Όμως, οι πολιτικές λιτότητας διαρκείας, σε επίπεδο παγκόσμιο, θα αποβούν χειρότερες κι από το κακό...Τέτοιες πολιτικές υπονομεύουν την ανάπτυξη την ώρα που μας σπρώχνουν, ξανά, στην ύφεση...Σταδιακά, λοιπόν, πρέπει να γίνει η μείωση ελλειμμάτων του δημοσίου και χρεών, με τρόπο αξιόπιστο», προϊδέασε ο πρόεδρος Σαρκοζί.
«Ανάπτυξη, επομένως, πρέπει να επιτευχθεί, ώστε να μειωθούν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα και για να προκύψει, επίσης, μια μεγαλύτερη απασχόληση», υπογράμμισε συγχρόνως.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου