Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ξέφυγε το ελληνικό χρέος

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011

To ελληνικό χρέος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι κυβερνητικές πολιτικές αποτυγχάνουν να αποκαταστήσουν τη δημοσιονομική τάξη, επισήμανε σε έκθεσή του το γραφείο παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που στεγάζεται στη Βουλή και αποτελείται από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα.
«Η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησής του», σημειώνεται στην έκθεση και προστίθεται:
«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου».
«Eίναι φανερό ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το ύψος του δημοσίου χρέους, αλλά η αδυναμία εξυγίανσης της τρέχουσας δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς παρά τη γιγαντιαία προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, αντίθετα διευρύνεται το πρωτογενές έλλειμμα».

Πηγή: Γραφείο Εθνικός Κήρυξ - «Reuters»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου