Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Τέλειωσε ο μύθος της ασφαλέστερης στον κόσμο Ελβετίας

Tετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011

Πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρει ότι η Ελβετία δεν είναι πλέον η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο και καταγράφει διαρκή αύξηση της εγκληματικότητας
Σύμφωνα με την μελέτη εμφανίζεται αύξηση της εγκληματικότητας με σταθερό ρυθμό από το 2004 και μετά, με τις διαρρήξεις, τη βία και τις απειλές σε άνοδο, χάρη στην οποία η Ελβετία έχει φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρότι το 1988 είχε τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη. Παραδόξως όμως η εμπιστοσύνη των Ελβετών στις αρχές παραμένει ακλόνητη.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης κατόπιν αιτήματος των αστυνομικών υπηρεσιών των καντονιών της χώρας, με παράλληλη δημοσκόπηση σε δείγμα 2000 ανθρώπων για μια περίοδο πέντε χρόνων.
Έτσι τουλάχιστον για τον καθηγητή Μάρτιν Κίλιας, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα στη Βέρνη, ο μύθος "της Ελβετίας ως της ασφαλέστερης χώρας του κόσμου" έχει παρέλθει.
Η αύξηση της εγκληματικότητας εκτιμάται ότι σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς όλο και περισσότερες ξένες συμμορίες κάνουν στόχο τους την Ελβετία. Αυτό κατά τον καθηγητή δεν είναι τυχαίο αφού όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά "αν ήμουν μέλος μιας συμμορίας στη Λιόν (στη Γαλλία), θα επέλεγα χωρίς δισταγμό ως στόχο τη Γενεύη". Διότι πουθενά αλλού ο νόμος και η ποινική διαδικασία είναι τόσο λίγο σκληρές όσο στην Ελβετία, αφού όπως λέει στη χώρα των κούκων ένας διαρρήκτης έχει πολύ λίγες πιθανότητες να προφυλακιστεί, αν συλληφθεί και το ελβετικό ποινικό δίκαιο είχε μεταρρυθμιστεί πριν από μερικά χρόνια, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις φυλακές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου