Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

 Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2011

Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ; Αυτό είναι το ερώτημα στην Ελλάδα. Ο ένας από τους κινητήρες έπιασε φωτιά όταν το ελικόπτερο έκανε νυχτερινή πτήση και λίγο έλειψε να συντριβεί. Από ότι φαίνεται αλληλοκατηγορίες υπάρχουν μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρείας και του ΓΕΣ για θέματα συντήρησης των ελικοπτέρων.   Να θυμήσουμε ότι πέρισυ έπεσε ένα και σκοτώθηκαν δύο ιπτάμενοι.  Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήλθε στην Ελλάδα το 2007 και παραλήφθηκε επισήμως από τον ελληνικό στρατό στις 18 Αυγούστου 2009. Είναι γνωστό ότι τα 12 Απάτσι ΑΗ-64D έμειναν για σχεδόν δύο χρόνια εκτεθειμένα σε υπόστεγα και κατά ορισμένες πληροφορίες ποντίκια κατέστρεψαν και κάποια καλώδια ! «Σε τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ακόμη και με τις περικοπές που μπορεί να έχουν γίνει, δεν κάνουμε εκπτώσεις στη συντήρηση» έλεγε αρμόδια πηγή. Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι υφίσταται ένα ζήτημα σχετικά με το αν το βασικό μερίδιο ευθύνης πέφτει στους ώμους των τεχνικών της Αεροπορίας Στρατού ή σε εκείνους των τεχνικών συμβούλων της προμηθεύτριας εταιρείας.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 2, 3 & 4 Σεπτεμβρίου, θα γίνει το Ελληνικό Φεστιβάλ στην “πολύπαθη” κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Λυνν, της Μασαχουσέτης, μόλις 8 μίλια βορείως της Βοστώνης. Είναι η ίδια κοινότητα που πέρασε ΄”άσχημες” ημέρες όταν η Αρχιεπισκοπή δια μέσου της Μητρόπολης Βοστώνης την είχε βάλει σε “καραντίνα” και δεν μπορούσαν να κάνουν μυστήρια. Εύγε στα μέλη που συσπειρώθηκαν και παρέμειναν ενωμένοι.

Δάκρυσε ο κ. Καραγιάννης από την βράβευση του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηλείας έκαναν ευμενή σχόλια για την βράβευση. Ο ίδιος ο κ. Καραγιάννης με δάκρυα στα μάτια είπε: Ευχαριστώ τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης για την τιμή που μου κάνουν. Είναι μεγάλη η τιμή για μένα, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη”.

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και πρώην Νομάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας. Αντιλαμβάνεται ότι η Ηλεία περιπαίζεται από την Κυβέρνηση και σταδιακά υποβαθμίζεται περισσότερο με αποτέλεσμα αντί να είναι μία ζωντανή περιοχή να γίνει μία υποβαθμισμένη περιφέρεια της Πάτρας. Οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές της Ηλείας φαίνεται ότι τουλάχιστον για τα έργα που δεν έγιναν μετά τις φωτιές του 2007 συμπλέουν με τον κ. Καφύρα. Γιατί όμως αυτό γίνεται μετά από 4 χρόνια; Πρώτα ήταν η Νέα Δημοκρατία και είπαν ότι δεν έγιναν έργα γιατί η Ηλεία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου που είναι του ΠΑΣΟΚ στις επισκέψεις του στην Ηλεία έχει δηλώσει ότι είναι η περιοχή που ο ίδιος θα αναλάβει για να γίνουν έργα και αναβάθμιση! Εδώ χάθηκαν και τα χρήματα από το “Ταμείο Μολυβιάτη” που ήταν χρήματα προσφορές, φορέων, επιχειρήσεων, οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων. Στο ταμείο πρέπει να είναι κάπου 130 εκατομμύρια ευρώ συν οι τόκοι. Τι έγιναν “τα λεφτά” που υπήρχαν αλλά τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Μήπως είναι πλέον καιρός να αφήσουν τα κομματικά και να ξεσηκώσουν το κόσμο για να διεκδικήσουν; Τέσσερα χρόνια μετά οι απογοητευμένοι πυροπαθείς και τρία χρόνια μετά το σεισμό και τα χρήματα δεν έχουν δοθεί. Τι στο διάολο κάνουν οι υπουργοί και οι υπηρεσίες. Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν αλλά τριτοκοσμικά συμπεριφέρονται. Αλίμονο.

Ήρθε η Ειρήνη και έφερε την καταστροφή σε πολλές περιοχές αφού από τις πλημμύρες πολλοί δρόμοι σε όλοι την Νέα Αγγλία παραμένουν κλειστοί ενώ μέχρι στιγμής 400,000 κόσμος μόνο στη Μασαχουσέτη δεν έχουν ηλεκτρισμό. Τα συνεργεία δουλεύουν νύχτα και μέρα. Αρκετά σπίτια έχουν πρόβλημα με τα τρόφιμα που έχουν στα ψυγεία τους αφού δεν έχουν ηλεκτρισμό. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και πολλά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και εστιατόρια.

Ο θείος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (αδερφός του πατέρα του) που κατοικεί στην πόλη Framingham, Massachusetts (τριάντα χιλιόμετρα δυτικά της Βοστώνης) συνελήφθη από τις αρχές της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία του Framingham ο “θείος” Ομπάμα δεν σταμάτησε τελείως σε πινακίδα STOP και η αστυνομία ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και του έδωσε κλήση. Πέρασαν το όνομά του στο κομπιούτερ και ανακάλυψαν ότι είναι στις ΗΠΑ παράνομα. Μάλιστα τα νέα λένε ότι όταν στο αστυνομικό τμήμα του είπαν που θέλει να τηλεφωνήσει αυτός τους είπε “στο Λευκό Οίκο”. Τώρα πως μία τροχαία παράβαση γίνεται διεθνές νέο αυτό οφείλετε στη “λασπολογία” μεταξύ των δύο κομμάτων. Μη χειρότερα!

Πέρασε το καλοκαίρι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που είναι Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ (Labor Day) κλείνουν και τα παραθαλάσσια τουριστικά μαγαζιά και θέρετρα. Ήταν ένα καλοκαίρι που η κίνηση ήταν περιορισμένη από την οικονομική δυσκολία που βρίσκεται η Αμερική. Περιορισμένες διακοπές, περιορισμένα έξοδα και μόνο τα απαραίτητα. Εάν εξαιρέσουμε το Σαββατοκύριακο γύρω στις 4 Ιουλίου το υπόλοιπο καλοκαίρι τα καταστήματα μετά βία έβγαζαν τα έξοδα.

Η ιστοσελίδα μας στις δύο διευθύνσεις στο ίντερνετ, την www.paneliakos@aol.com και την paneliakos@gmail.com λαβαίνει γύρω στα 250-350 μηνύματα ημερησίως. Αρκετοί όμως μας στέλνουν attachments (φάκελλα) με αμφιβόλου προελεύσεως πληροφορίες ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι γραμμένα σε παλαιότερες γραφές (fonts) τα οποία δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε ή και εάν τα ανοίξουμε δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε!!! Και για αυτό τον λόγο δεν τα βάζουμε στην ιστοσελίδα.   Άλλα πάλι περιέχουν ακραίο κομματικό η ανθελληνικό περιεχόμενο. Και αυτά δεν τα καταχωρούμε.  

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου