Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τράκαραν στον αέρα

Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ συγκρούστηκε στον αέρα με λιθουανικό μαχητικό

Σώοι οι πιλότοι

Tετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011

(φωτογραφία αρχείου)Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ συγκρούστηκε στον αέρα με μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Λιθουανίας, στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις Λιθουανών αξιωματούχων στο Βίλνιους.
«Ένα λιθουανικό στρατιωτικό αεροσκάφος L-39 συγκρούστηκε εν πτήσει με ένα γαλλικό Mirage. Οι δύο Λιθουανοί πιλότοι έκαναν χρήση των εκτοξευομένων καθισμάτων τους και βρέθηκαν σώοι και ασφαλείς. Το γαλλικό αεροσκάφος μπόρεσε να προσγειωθεί», δήλωσε η Λέβα Γκουλμπινιένε, αξιωματούχος στη βάση του NATO στη Σιαουλιάι, στη βόρεια Λιθουανία.
Η πρεσβεία της Γαλλίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επαφή με τις λιθουανικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης ενός Mirage 2000 της γαλλικής αποστολής και ενός L-39 της λιθουανικής πολεμικής αεροπορίας».
Σύμφωνα με το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας, η εναέρια σύγκρουση σημειώθηκε στην διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.
Η Λιθουανία, που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και εντάχθηκε στο NATO το 2004, δεν διαθέτει, όπως και οι άλλες δύο χώρες της Βαλτικής, επαρκείς αεροπορικές δυνάμεις για να επιτηρεί τον εναέριο χώρο της, καθώς έχει περίπου 20 αεροσκάφη. Στην αποστολή αυτή συμβάλλουν οι άλλες χώρες-μέλη του Συμφώνου. Η Γαλλία, η οποία επέβλεπε το βαλτικό εναέριο χώρο το 2007 και το 2009, εκτελεί και σήμερα την αποστολή αυτή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου