Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Τράκαραν στον αέρα

Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ συγκρούστηκε στον αέρα με λιθουανικό μαχητικό

Σώοι οι πιλότοι

Tετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011

(φωτογραφία αρχείου)Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ συγκρούστηκε στον αέρα με μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Λιθουανίας, στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις Λιθουανών αξιωματούχων στο Βίλνιους.
«Ένα λιθουανικό στρατιωτικό αεροσκάφος L-39 συγκρούστηκε εν πτήσει με ένα γαλλικό Mirage. Οι δύο Λιθουανοί πιλότοι έκαναν χρήση των εκτοξευομένων καθισμάτων τους και βρέθηκαν σώοι και ασφαλείς. Το γαλλικό αεροσκάφος μπόρεσε να προσγειωθεί», δήλωσε η Λέβα Γκουλμπινιένε, αξιωματούχος στη βάση του NATO στη Σιαουλιάι, στη βόρεια Λιθουανία.
Η πρεσβεία της Γαλλίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επαφή με τις λιθουανικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης ενός Mirage 2000 της γαλλικής αποστολής και ενός L-39 της λιθουανικής πολεμικής αεροπορίας».
Σύμφωνα με το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας, η εναέρια σύγκρουση σημειώθηκε στην διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.
Η Λιθουανία, που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και εντάχθηκε στο NATO το 2004, δεν διαθέτει, όπως και οι άλλες δύο χώρες της Βαλτικής, επαρκείς αεροπορικές δυνάμεις για να επιτηρεί τον εναέριο χώρο της, καθώς έχει περίπου 20 αεροσκάφη. Στην αποστολή αυτή συμβάλλουν οι άλλες χώρες-μέλη του Συμφώνου. Η Γαλλία, η οποία επέβλεπε το βαλτικό εναέριο χώρο το 2007 και το 2009, εκτελεί και σήμερα την αποστολή αυτή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου