Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή της Ασέας. Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια και η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
φωτο αρχείου Νωρίτερα οι κάτοικοι των χωριών Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ κλειστός από τη φωτιά είναι ο δρόμος από τις Καλτεζές προς τον οικισμό Κουβέλια και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κολλίνες.
Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, οι κάτοικοι του χωριού Πάπαρι που απειλείται απομακρύνθυκαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ έκανε έκκληση για τη συνδρομή βυτιοφόρων από γειτονικούς δήμους και πολίτες να συνδράμουν και να πάνε στο σταθμό διοδίων Ασέας, προκειμένου να τους κατευθύνει η Πυροσβεστική.
Ο δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους πληγέντες της περιοχής ότι έχουν ειδοποιηθεί ξενοδοχεία στην πόλη και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ ανοικτό είναι το δημαρχείο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, προκειμένου να παράσχει βοήθεια.
Στην κατάσβεση παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Πάπαρι από όλες τις πλευρές και μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας ότι η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Μανιάτη και έχουν καεί σπίτια, χωρίς να γνωρίζει πόσα, και πως τα χωριά αυτά κινδυνεύουν για πολλοστή φορά λόγω των αναζωπυρώσεων. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο δήμος Τρίπολης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να εκκενωθεί από το Μανιάτη απεγκλωβίστηκε τελικά και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου