Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Η αντίδραση στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου ξεκινάει από το ΕΜ


Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έρχεται η πρώτη δυναμική αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Με απόφασή της την Παρασκευή (26/08), η Σύγκλητος του Ιδρύματος μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις των σχολών.
Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων "την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο".
Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος αναφέρει ότι: "Αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:
1. Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνιστούν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του ιδρύματος.
2. Να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου".


Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου