Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Νέες φωτιές στην κυβέρνηση για τα ταξί

Tετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011

Νέες φωτιές στην κυβέρνηση άναψε ανακοίνωση του Δημήτρη Ρέππα με την οποία αφήνει αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί. Το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Πάντως, η κυβέρνηση δεν θέλησε να αναμιχθεί στο θέμα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία τηρεί ίσες αποστάσεις από τους δύο υπουργούς.

«Αν το Προεδρικό Διάταγμα για τα ταξί είχε σταλεί στο ΣτΕ και, πράγμα βέβαιο, είχε εγκριθεί, η χώρα δεν θα γνώριζε τέτοια αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «όσον αφορά στο ΠΔ για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το ΠΔ για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:
» α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό ΠΔ και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.
» β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το ΠΔ και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.
» Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το ΠΔ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».
Το ΣτΕ έκρινε ότι για κάνενα λόγο δεν πρέπει να συνεχιστεί η διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων και η απόφαση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό των ταξί, που αποτελεί πεδίο διαφωνίας μεταξύ των δύο υπουργών.
Η απόφαση βρίσκεται ουσιαστικά στο ίδιο μήκος κύματος με την απόφαση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε αφήσει ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και απομένει η παρουσίαση και έγκριση των προτάσεων του από κάποιο κυβερνητικό όργανο, προκειμένου να τεθεί το σχέδιο νόμου που καταρτίζεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο υπουργός Επικρατείας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ηλίας Μόσιαλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου