Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011

Νέο ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή σε όλη την Ευρώπη, το οποίο θα παρουσιάζει την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Το ντοκιμαντέρ θα είναι παραγωγής BBC Northern Ireland και με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ψηφιακό πολυμορφικό δίσκο DVD αρχικά στη Βρετανία (20.000 αντίτυπα), αλλά και σε χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, φυσικά και η Ελλάδα.
Στο DVD θα συμπεριληφθούν 32 εικόνες κινηματογραφημένου υλικού και στατικών απεικονίσεων αρχαιοτήτων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των ΚΑ΄ και ΚΓ΄ Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.
Συγχρόνως, οι εικόνες θα συνοδεύονται από σχετικά κείμενα.
Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "Atlantis - End of a world birth of a legend" και διηγείται την ιστορία της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που έγινε γύρω στο 1620 π. Χ., γεγονός που συνδέθηκε με την καταστροφή του Μινωϊκού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού στην Ευρώπη.

Πηγή: Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου