Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το έλλειμμα στο τραπέζι της συνάντησης Βενιζέλου - τρόικας

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011

Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντήθηκε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περικοπή των δαπανών και η αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης. Η συνάντηση θα επαναληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η τρόικα πιέζει για δραστική περικοπή δαπανών, διαρθρωτικές αλλαγές (Μισθολόγιο σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα) αλλά και για την εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων.
Δέχεται μεν το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η δραματική κατάσταση στις αγορές δυσκολεύει την πώληση μεριδίων εισηγμένων εταιρειών αλλά συζητά επανακαθορισμό μόνο του προγράμματος και όχι των ποσοτικών στόχων.
«Η ύφεση είναι βαθύτερη από αυτή που είχε υπολογίσει η ίδια η τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοσταθμό.
«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με την τρόικα, εκτιμούμε από κοινού τα μακροοικονομικά δεδομένα, δηλαδή το υψηλότερο μέγεθος της ύφεσης» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου