Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Ανατ. Ακτή ετοιμάζεται για τον τυφώνα «Αϊρίν»

Συναγερμός στη Ν. Υόρκη
Σε κατάσταση ανάγκης πολλές Πολιτείες

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Λίγες ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε μεγάλο μέρος των Ανατολικών ΗΠΑ, οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται για ένα πιο συνηθισμένο στους ίδιους, όσο και επικίνδυνο, φυσικό φαινόμενο.
Ενας μεγάλος αριθμός Πολιτειών έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης σε αναμονή του τυφώνα "Αϊρίν" που αναμένεται να πλήξει μεταξύ άλλων και την περιοχή της Νέας Υόρκης. Η υπηρεσία Μεταφορών της πόλης προειδοποίησε ότι κατά το Σαββατοκύριακο ενδεχομένως να υπάρξει και πλήρης διακοπή στη λειτουργία των συγκοινωνιακών μέσων, ανάλογα με τη σφοδρότητα των καταιγίδων που θα εκδηλωθούν ως αποτέλεσμα της "επίσκεψης" του τυφώνα.
Τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ακτής εκκενώνονται οι περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς υπάρχει φόβος για πλημμύρες. Οι αρχές της Μασαχουσέτης προειδοποίησαν τους κατοίκους για πιθανές διακοπές ρεύματος αλλά και για ισχυρές βροχοπτώσεις.
Στο στόχαστρο του "Αϊρίν" αναμένεται να βρεθούν και οι μεγάλες αγροτικές εκτάσεις της Β. Καρολίνας. Μεγάλο μέρος της σοδειάς δεν έχει ακόμα συγκεντρωθεί και τοπικοί παράγοντες σημειώνουν πως ο τυφώνας έρχεται μετά από μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες καλαμποκιού.


Προειδοποίηση Ομπάμα
Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τον τυφώνα και να υπακούσουν στις εντολές εκκένωσης των περιοχών που είναι πολύ πιθανό να περάσει ο "Αϊρίν". "Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ιστορικό τυφώνα", δήλωσε ο Ομπάμα.
Στο μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες να αναμένουν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κατά το πέρασμα του τυφώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου