Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το τρίτο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Θεσσαλών στην Αγιά Λαρίσης

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Απόδημοι Θεσσαλοί από χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Αυστραλία, έδωσαν φέτος ραντεβού στην Αγιά Λαρίσης, στο πλαίσιο του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου-Ανταμώματος Θεσσαλών, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ασκληπιός» και ο τοπικός Δήμος.

«Η Συνομοσπονδία μας έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων και το συντονισμό των δραστηριοτήτων με στόχο τη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας», επισήμανε -μεταξύ άλλων- στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Διαμαντής Γκίκας, από τη Νυρεμβέργη.
Επισήμανε, ακόμη, την ανάγκη προώθησης στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων με τις υπηρεσίες των νομών της Θεσσαλίας, προς όφελος της ιδιαίτερης πατρίδας.
«Με τη συμμετοχή σας σε αυτό το αντάμωμα αποδεικνύετε ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι ζωντανός και έχει δυναμική παρουσία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης», τόνισε -μεταξύ άλλων- στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Και συνέχισε: «Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κεντρική προτεραιότητα τη στήριξη πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεών μαζί σας, προκειμένου να μην αγνοήσετε ποτέ τις ρίζες σας, τον τόπο σας, το σημείο αναφοράς σας. Να χτίσουμε μαζί γέφυρες φιλίας και να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον Απόδημο Ελληνισμό και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς μπορούμε να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και εμπειρίες από το εξωτερικό, ειδικότερα στις μέρες μας, που η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», επισήμανε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος των φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW).
Οι εργασίες του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου-Ανταμώματος Θεσσαλών ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι με τη βράβευση πέντε σημαντικών προσωπικοτήτων της Θεσσαλίας, που με το έργο και τη δράση τους έχουν διακριθεί.
Ειδικότερα, τιμήθηκε ο πρώην Δήμαρχος του χωριού Μπελογιάννης, Κώστας Ριζογιάννης, ο οποίος κατάγεται από το Λουτρό Καρδίτσας, για τη συμβολή του στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και εθίμων στην Ουγγαρία.
Τιμήθηκαν, επίσης, ο 96χρονος δημοσιογράφος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Λάζαρος Αρσενίου, από την Καλαμπάκα, για τις υψηλές ιδέες που υπηρέτησε, ο Νικόλαος Λεοντάρης, από την Καλλιρρόη Καλαμπάκας, ο οποίος διαφύλαξε ελληνική σημαία μονάδας που πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και την παρέδωσε μετά την κατοχή στον Ελληνικό Στρατό, και ο Νικόλαος Τασιάκος, από τη Δρακότρυπα Καρδίτσας, που είναι και ο μοναδικός επιζών του πληρώματος του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής».
Οι απόδημοι Θεσσαλοί τίμησαν και έναν διακριμένο επιστήμονα, τον καρδιοχειρουργό δρα Αριστοτέλη Πάνο, από τη Γενεύη. Μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών, από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλανθρωπικής Ενωσης «Μια καρδιά για όλους» και με έντονη εθελοντική δραστηριότητα σε τρίτες χώρες, ο κ. Πάνος έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, ενώ έχει διδάξει σε πανεπιστημιακές κλινικές.
Εκτός από τις τιμητικές διακρίσεις έγινε παράδοση και αναμνηστικών πλακετών, και παρουσίαση επιστημονικών εισηγήσεων.
Χθες, οι απόδημοι Θεσσαλοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του συνεδρίου, που περιλάμβανε θεατρική παράσταση, χορούς και τραγούδια

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου