Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ταρακουνιέται το ΠΑΣΟΚ

Ενίστανται 29 βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για τις ΜΚΟ "ανέργων"

Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Κατρίνης της Ηλείας

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2011

Επίσημα έγγραφα με «διευθύνσεις και ονόματα» των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων σε φορείς της
Αυτοδιοίκησης ζητούν από τον υπουργό Εργασίας, 28 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ανάμεσα τους και ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης - και ένας της Ν.Δ.
Κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για ενδεχόμενη αναβίωση του πελατειακού κράτους, 27 βουλευτές με κοινό κείμενο - μεταξύ των οποίων η Βάσω Παπανδρέου, η Μιλένα Αποστολάκη, η Χρύσα Αράπογλου, η Τόνια Αντωνίου, ο Αθ. Αλευράς , ο Κ. Καρτάλης- και ο Κ. Γείτονας μεμονωμένα, κατέθεσαν χθες ερωτήσεις και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη:
* Κατάσταση με τα ονόματα των προέδρων και τη σύνθεση των Δ.Σ. καθώς και τη μετοχική σύνθεση (όπου προβλέπεται) των συμμετεχόντων των ΜΚΟ που υπέβαλαν προτάσεις μετά την ανοιχτή πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας στις αρχές Ιουνίου για τα προγράμματα προσλήψεων ανέργων στους ΟΤΑ, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
**Κατάσταση των ΜΚΟ που έχουν επιλεγεί και αναφορά των κριτηρίων με τα οποία επελέγησαν.
**Αντίγραφο του Καταστατικού τους.
Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτουν, οι 27 βουλευτές ζητούν απαντήσεις στα παρακάτω:
1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην επιστρέψουμε σε πελατειακή λογική - Με ποιον τρόπο θα αποτρέψει το υπουργείο τη συμμετοχή ΜΚΟ που ιδρύθηκαν μόνο γι' αυτό το σκοπό - Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η αξιοπιστία της μοριοδότησης των ανέργων τη στιγμή που η ιεράρχηση θα γίνεται από τις ίδιες τις ΜΚΟ.
2. Με ποιον τρόπο ελέγχονται οι ΜΚΟ για το παρελθόν και τις δράσεις τους - Πώς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΜΚΟ που δεν έχουν στελέχωση και εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα;
3. Με ποια κριτήρια θεσπίζεται ως πλαφόν αμοιβής το 5%, πώς διασφαλίζεται η διαφάνεια στη διαχείρισή του και ποιο είναι το ποσοστό αμοιβής αντίστοιχων προγραμμάτων που χορηγούνταν μέχρι σήμερα.
4. Για ποιο λόγο, ενώ οι εργαζόμενοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε φορείς των ΟΤΑ, έχουν αποκλειστεί ως τελικοί δικαιούχοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΜΚΟ.
Επικαλούμενος «τα αρνητικά φαινόμενα σε σχέση με τη λειτουργία και τη δράση ορισμένων ΜΚΟ» ο Κ. Γείτονας ερωτά την κυβέρνηση:
* αν θα επιμείνει στην εμπλοκή των ΜΚΟ στην όλη διαδικασία, κάτι που πάντα ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας σύγχρονων μεσαζόντων για εξεύρεση εργασίας και αναβίωσης πελατειακών σχέσεων,
**στην περίπτωση που επιμείνει, ποιοι είναι οι κανόνες διαφάνειας εμπλοκής των ΜΚΟ και αν σε αυτούς θα περιλαμβάνονται οπωσδήποτε η υποχρέωση δημοσιοποίησης των ονομάτων των ιδρυτικών μελών τους, καθώς και απαγορεύσεις ανάληψης προγραμμάτων από ΜΚΟ σε περιπτώσεις συμμετοχής σε αυτές απ' ευθείας ή με παρένθετα πρόσωπα παραγόντων του δημοσίου βίου.
Το σχετικό αίτημα το υπογράφουν οι: Τόνια Αντωνίου, Δημ. Λιντζέρης, Αθ. Αλευράς, Μιχ. Τζελέπης, Γ. Βλαντής, Β. Γερανίδης, Λέων. Γρηγοράκος, Χρ. Κατσούρας, Εύα Καϊλή, Π. Ρήγας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Ν. Σαλαγιάννης, Γ. Βούρος, Αλ. Αθανασιάδης, Αθανασία Μερεντίτη, Μιλένα Αποστολάκη, Β. Γιουματζίδης, Σπ. Μαργέλης, Θ. Παπαγεωργίου, Αν. Σιδηρόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Δ. Καρύδης, Μιχ. Κατρίνης, Κ. Καρτάλης, Αθ. Γικόνογλου, Βάσω Παπανδρέου.
**Από την πλευρά της Ν.Δ., ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε αντίστοιχη ερώτηση, ζητώντας τη γνωστοποίηση -με έγγραφα- όλων των ΜΚΟ «που ελέγχονται για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε 195 προγράμματα της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του υπουργείου Εξωτερικών κατά την περίοδο 2002-2010».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου