Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Επίθεση Τσένεϊ σε Τένετ μέσα από βιβλίο

Επίθεση στον ομογενή πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζορτζ Τένετ, εξαπολύει, μεταξύ άλλων, μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου, ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντικ Τσένεϊ.

Ο τελευταίος χαρακτηρίζει «άδικη προς τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους» την παραίτηση του Τζορτζ Τένετ το 2004, διότι εκείνος, πάντα κατά τον Τσένεϊ, αποφάσισε να φύγει από την ηγεσία της CIA «όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται δύσκολη».
Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοβιογραφία του με τίτλο η οποία πρόκειται να φτάσει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων την επόμενη εβδομάδα από τον εκδοτικό Οίκο .
Μέσα από τις σελίδες του ίδιου βιβλίου, εξάλλου, ο Ντικ Τσένεϊ αποκαλύπτει ότι το 2007 είχε παροτρύνει τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους να βομβαρδίσει εγκαταστάσεις στη Συρία για τις οποίες υπήρχαν υποψίες ότι έκρυβαν έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.
Ωστόσο, ο τότε πρόεδρος επέλεξε μια διπλωματική προσέγγιση ακούγοντας τις απόψεις που διατύπωσαν πάνω στο θέμα άλλοι σύμβουλοί του.
<Υποστήριξα και πάλι ότι έπρεπε να βομβαρδίσουμε τον πυρηνικό αντιδραστήρα. Ωστόσο, ήμουν ο μόνος που έλεγε κάτι τέτοιο. Όταν τελείωσα την επιχειρηματολογία μου κατά τη διάρκεια της σχετικής συνάντησης στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος ρώτησε: ‘υπάρχει κανείς εδώ που να συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο;’ Κανείς δεν σήκωσε το χέρι του>.
Ο Τζορτζ Μπους επέλεξε να ακολουθήσει τη διπλωματική οδό για να πιέσει τους Σύρους να εγκαταλείψουν το μυστικό πυρηνικό τους πρόγραμμα. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τις επίμαχες εγκαταστάσεις τον Σεπτέμβριο του 2007.
Μέσα από τη νέα του αυτοβιογραφία, επίσης, ο Τσένεϊ δεν δείχνει να μετανιώνει για πολλές από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους κατά την οκταετή θητεία της.
Ο Ντικ Τσένεϊ, εξάλλου, δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ λέγοντας ότι ο τελευταίος προσπάθησε να υπονομεύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Ο πρώην αντιπρόεδρος, εξάλλου, επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος είναι ασκήσει πιέσεις για να απομακρυνθεί ο Κόλιν Πάουελ από το υπουργείο Εξωτερικών αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του 2004 και τη νέα νίκη του Τζορτζ Μπους.
Για τη διάδοχο του Κόλιν Πάουελ στο υπουργείο των Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ο Ντικ Τσένεϊ υποστηρίζει ότι εκείνη αντιμετώπισε με αφέλεια την προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
Ο πρώην αντιπρόεδρος, εξάλλου, παραδέχτηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε υποτιμήσει τις προκλήσεις στο Ιράκ.
Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να υπεραμυνθεί των <σκληρών τεχνικών ανάκρισης> σε κρατούμενους για θέματα τρομοκρατίας. Δεν δέχεται, ωστόσο, ότι πρόκειται για <βασανιστήρια> αλλά για απαραίτητες τεχνικές οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να αποσπάσουν πληροφορίες που έσωσαν ζωές αθώων ανθρώπων.
Το νέο αυτό βιβλίο του Ντικ Τσένεϊ ξεκινάει με τον πρώην αντιπρόεδρο να περιγράφει την εμπειρία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Μεταξύ άλλων, ο Ντικ Τσένεϊ αναφέρει ότι δεν ήθελε να κάνει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση προς τους Αμερικανούς πολίτες εκείνη την ημέρα.
<Η προηγούμενη κυβερνητική μου εμπειρία μου υπαγόρευσε να μην μιλήσω διότι με αυτό τον τρόπο θα υπονόμευα τον Πρόεδρο και αυτό θα ήταν κακό και για εκείνον αλλά και για την χώρα> γράφει χαρακτηριστικά στο νέο του βιβλίο ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, ΝΥΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου