Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Στις χωματερές καταλήγουν τα νοσοκομειακά απόβλητα

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011

Σε χωματερές καταλήγουν τα περισσότερα μολυσματικά απόβλητα, ανέφερε στη Βουλή η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη. Συγκεκριμένα, από τους 15.000 τόνους αποβλήτων που παράγονται στην Ελλάδα ετησίως, μόνον οι 7,5 εναποτίθενται στα Λιόσια όπως προβλέπεται, ενώ οι υπόλοιποι αναμειγνύονται με οικιακά απορρίμματα.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, η κ. Καραβασίλη κατήγγειλε ότι υπήρξαν δήμαρχοι που «έπαιρναν μίζες» για να επιτρέπουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στις χωματερές του δήμου τους.

Έκανε επίσης λόγο για «χάος πανελλαδικά», καθώς τα μολυσματικά απόβλητα καταλήγουν σε ρέματα και δάση, οκτώ χρόνια μετά την ενεργοποίηση της πρώτης κοινής υπουργικής απόφασης για το θέμα το 2003. 

Όπως είπε η κ. Καραβασίλη, ενώ κάθε νοσοκομειακή μονάδα υποχρεούται από τη νομοθεσία να έχει κατάλληλο σύστημα συλλογής αποβλήτων και να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, το 40% των νοσοκομείων εμφανίζονται να έχουν παλιούς ή ανενεργούς κλιβάνους αποτέφρωσης.

Αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, είπε η ειδική γραμματέας, η το πρόβλημα παραμένει τόσο στις δημόσια όσο και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ειδικά στην περιφέρεια.

Ανέφερε ότι, μετά την έφοδο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο Αττικό νοσοκομείο, που είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης αποβλήτων από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, τα επικίνδυνα απόβλητα μειώθηκαν κατά 40%, με παράλληλη εξοικονόμηση 150.000 ευρώ.

Δεδομένου ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη φορά που εξετάστηκε το θέμα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε να καλέσει σε κοινή ακρόαση τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης εκτίμησε ότι «έχουν γίνει βήματα από την Πολιτεία, δεν είναι όμως αρκετά».

Εκτίμησε μάλιστα πως η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων ίσως θα έπρεπε να γίνεται με κριτήριο τη συμμόρφωσή τους στη νομοθεσία για τα απόβλητα.  Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου