Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσία της Βουλευτού Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, κας. Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, στη βράβευση του Ηλείου καθηγητή κου. Διονύση Καραγιάννη
29 Αυγούστου 2011

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρευρέθη στην εκδήλωση για τη βράβευση του δασκάλου κ. Διονύση Καραγιάννη από τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης και τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Καυκά. Ο κ. Καραγιάννης έχει διδάξει τα πρώτα γράμματα σε πολλούς Ηλείους, κάποιοι από τους οποίους έμειναν στα χωριά της Ολυμπίας, ενώ άλλοι έφυγαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Διονύσιος Καραγιάννης στα χρόνια που ήταν δάσκαλος, αλλά ιδιαίτερα όταν συνταξιοδοτήθηκε, έκανε έρευνες στις βιβλιοθήκες, επιτόπιες αυτοψίες στα χωριά της Ολυμπίας και της Ανδρίτσαινας, σε εκκλησίες και μοναστήρια. Περιπλανήθηκε για πολλά χρόνια -και περιπλανιέται ακόμα- όπου υπάρχει ενδιαφέρον για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ με δικά του έξοδα αλλά και με την αρωγή φίλων και διαφόρων τοπικών φορέων φρόντισε να εκδώσει όλα αυτά τα ευρήματα, ώστε να διατηρηθούν στο χρόνο, με μοναδικό σκοπό να μάθουν και να κρατήσουν όλοι οι Ηλείοι τις ρίζες τους.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν πολλοί Ηλείοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ομογενείς όπως επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος, ο οποίος είναι και ο τέως Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και ο κ. Κώστας Κουτρουμπής από το Τορόντο, επίτιμος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

Η κα Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει διάφορα φλέγοντα ζητήματα του τόπου όπως και με ομογενείς από τις ΗΠΑ, όπου τις παρέθεσαν τα πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αμερικής.

Το ίδιο βράδυ, η Βουλευτής επισκέφθηκε το Τζαμί Πηνείας, όπου και προσκύνησε στο νεόδμητο ναό του Αγίου Ιωάννη, δίπλα ακριβώς στην ομώνυμη εκκλησία που είχε καταστραφεί στο σεισμό του 2008, τον οποίο φέτος οι κάτοικοι κατάφεραν να αποπερατώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου