Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης


Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2011

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργού Ανάπτυξης, Χάρης Παμπούκης την Πέμπτη (25.08),για λόγους ευθιξίας μετά την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον πρωθυπoυργό.
Την Πέμπτη (25.08), ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης υπέβαλλε γραπτώς την παραίτηση του.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος της παραίτησης του κ. Παμπούκη, ήταν η επιμονή του να αυτονομηθεί η Ναυτιλία από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο ίδιος, μετά την υποβάθμισή της θέσης του, στην οποία βρίσκεται τώρα ο Ηλίας Μόσιαλος, δε δίστασε να πει δημόσια ότι η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν λάθος και ότι το λιμενικό και η ακτοφυλακή θα πρέπει να επανέλθουν στο υπουργείο.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό:
Επί δύο μήνες κατέβαλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.
Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.
Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο.


Πηγή: Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου