Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2011


  • Μετά τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου, που αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο στις 5 Σεπτεμβρίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποφάσισε τη μεταφορά της δικής του εξεταστικής περιόδου στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολών για πέντε ημέρες και να πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις από Δευτέρα.
  • Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για το πλαίσιο των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
  • Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς θα έχει την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της ΔΕΘ, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Την Τετάρτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με κυριότερο θέμα στην ατζέντα το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα.
  • Ακόμη πιο «τσουχτερά» πρόστιμα θα καλούνται να πληρώσουν όσοι παραβαίνουν τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από το φθινόπωρο. Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται πλέον με 1.050 ευρώ αντί για 700 που είναι σήμερα, ενώ η παραβίαση του STOP θα στοιχίζει 900 ευρώ.
  • Ουδεμία πρόταση έχει γίνει για πολυήμερη τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό περί τα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Κόσμος
  • Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα που έκαναν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 στη Γουατεμάλα, αποκάλυψε τη Δευτέρα επιτροπή που ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
  • Μόλις τρεις ημέρες πριν τεθεί σε εφαρμογή, η δρακόντεια νομοθεσία της Αλαμπάμα για τους μετανάστες «σκόνταψε» σε αμερικανικό δικαστήριο, που διέταξε το πάγωμα του νόμου μέχρι τουλάχιστον το τέλος του Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο, χωρίς ακόμη να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου, ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρίνει τις σχετικές προσφυγές που έχουν καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και φορείς.
  • Το θάνατο του Χαμίς Καντάφι, γιου του Λίβυου συνταγματάρχη, υποστηρίζει πως επιβεβαίωσε το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως ο Χαμίς τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη έξω από την Τρίπολη και εξέπνευσε σε κοντινό νοσοκομείο. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ξεχωριστές πηγές. Ο Χαμίς ήταν ο γιος του Καντάφι που είχε τεθεί επικεφαλής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων, και οι αντικαθεστωτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει δύο φορές το θάνατό του -αλλά τελικά διαψεύστηκαν.
  • Στη σκληρή της ρητορική για τους δημοσιονομικά «απείθαρχους» επιστρέφει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας σε ομιλία της πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο του Μέκλενμπουργκ-Δ.Πομμερανία πως τα κράτη της Ευρωζώνης που δεν προωθούν μέτρα μείωσης του χρέους τους δεν μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξη των εταίρων τους. Η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενη πίεση από τις τάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού για την στάση της απέναντι στην κρίση χρέους, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες τραβούν «κόκκινη γραμμή» στην ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.
  • Προσωπική επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα κάνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, για να αποχαιρετήσει του συνεργάτες και τους υφισταμένους του στον οργανισμό. Πιθανή θεωρείται η συνάντηση του τέως επικεφαλής του Ταμείου με την νέα γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ.
Οικονομία
  • Η όποια συγχώνευση πρέπει να γίνει χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, χωρίς να περιοριστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα τραπεζοϋπαλλήλου, τονίζει η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας την συμφωνία των Alpha-Eurobank, τη στιγμή που οι φόβοι των εργαζομένων των δύο τραπεζών ότι η συγχώνευση θα συνοδευτεί με απολύσεις εντείνονται. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία πρέπει να έχει στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την απόλυτη διασφάλιση των θέσεων εργασίας προσθέτει η ΓΣΕΕ και επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρού δημόσιου πυλώνα στο πιστωτικό σύστημα.
  • Προχωρημένες συζητήσεις για την συγχώνευση των ιστορικών ανταγωνιστών του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, δηλαδή της Wind και της Vodafone βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, όπως επιβεβαίωσαν με ανακοινώσεις τους αργά το απόγευμα οι δύο εταιρείες. Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και υπάρξει έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η νέα εταιρία που θα προκύψει, οι οποίες θα μοιραστούν την «πίτα» των πελατών.
  • Με άνοδο, αν και σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών, σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα, έπειτα από τις καλές ειδήσεις για την πορεία της καταναλωτικής δαπάνης στις ΗΠΑ. Το θετικό κλίμα ενέτειναν στη Γουόλ Στριτ και οι αισιόδοξες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου