Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα 29 Αυγούστου, 2011

  • Σε λίγη ώρα πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται φέτος τα σχετικά στοιχεία να αναρτηθούν από το πρωί στο Διαδίκτυο, ενώ οι πίνακες θα αναρτηθούν και στα λύκεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα και στο sansimera.gr. Από τα πρώτα στοιχεία πρατηρείται θεαματική πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές.
  • Αρχίζουν τη Δευτέρα οι δημόσιες ακροάσεις ενώπιον της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής που έχει διορισθεί από το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί. Τη Δευτέρα, επίσης, παραδίδεται στον πρόεδρο της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής, Πόλυ Πολυβίου, και στον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρο Κληρίδη, η Εκθεση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής για την τραγωδία στο Μαρί.
  • Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελπίζει να τη θέσει υπό έλεγχο εντός της ημέρας, καθώς αναμένεται εξασθένιση των ανέμων. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κατέγραψε 86 πυρκαγιές.
  • Νέα διάσταση ενδέχεται να προσλάβει η «βαλτωμένη» δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όταν αποκαλύφθηκε, τον Ιανουάριο του 2006. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα, υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας.
  • Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, η επιστροφή των εκδρομέων του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου, τόσο από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, όσο και από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κόσμος
  • Βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση από τον Καντάφι και «προώθηση» στους γιους και τους υφισταμένους του φέρονται να ανέφεραν σε ψυχολόγο πέντε γυναίκες που ήταν μέλη του τάγματος των σωματοφυλακών του, σύμφωνα με εφημερίδα της Μάλτας. Η ψυχολόγος υποστηρίζει πως οι αναφορές είναι μέρος του φακέλου των υποθέσεων που θα παραδώσει στο Διεθνές Δικαστήριο, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του λιβυκού στρατού κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης.
  • Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό τζαμί στη Βαγδάτη. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Ιρακινός βουλευτής. Το τζαμί προσελκύει αρκετά ηγετικά μέλη της σουνιτικής κοινότητας και η επίθεση σημειώθηκε μετά τις βραδινές προσευχές, καθώς το Ραμαζάνι φτάνει στο τέλος του.
  • Στο Χαν Σεϊχούν, μικρή πόλη στα βόρεια της Συρίας, αναφέρουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης πως έκανε έφοδο ο στρατός της χώρας, κάνοντας λόγο για δύο νεκρούς από πυρά της πολιτοφυλακής του Άσαντ. Την είσοδο του στρατού στην πόλη ακολούθησαν, όπως υποστηρίζουν οι ακτιβιστές, έφοδοι σε σπίτια διαδηλωτών με διαδοχικές συλλήψεις.
  • Τους 23 φτάνουν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 81. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση, με τον επικεφαλής του για θέματα ασφάλειας των αποστολών να λέει πως ο Οργανισμός είχε δεχτεί μόνο «γενικές απειλές». Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι αρχές δείχνουν προς την κατεύθυνση της ακραίας ισλαμιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ, υπεύθυνης για συχνές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στα βόρεια τμήματα της χώρας.
  • Με ισχυρή βροχή και δυνατούς ανέμους έφτασε η «Αϊρίν» στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και πλημμύρες στο Μανχάταν και έχοντας προξενήσει τις προηγούμενες ώρες σημαντικές ζημιές σε νοτιότερα μέρη των ΗΠΑ. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου η Αϊρίν έφτασε υποβαθμισμένη σε τροπική καταιγίδα, ήταν μεν έντονες αλλά τα χειρότερα πέρασαν χωρίς σοβαρές ζημιές ή θυματα. Ισχυρή ήταν η βροχή και στην Ουάσινγκτον, η οποία γλίτωσε επίσης τον κίνδυνο μεγάλων ζημιών από την κακοκαιρία.
Οικονομία
  • Τη διαφωνία της σε διμερείς συμφωνίες για εγγυήσεις έναντι στήριξης στην Ελλάδα επαναλαμβάνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως εάν μέρη της βοήθειας καλύπτοντας από εγγυήσεις ενώ άλλα όχι, η αξιοπιστία της χώρας θα πληγεί περαιτέρω. Το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην οποία θα παρίστανται ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Όλι Ρεν.
  • Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Alpha Bank και η Eurobank, στην οποία οι δύο τράπεζες αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία συγχώνευσης και τους ακριβείς όρους της.
  • Η Ευρωζώνη θα ξεπεράσει τη σημερινή κρίση χρέους έως το 2014, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι καλύτερη από αυτή στην Αμερική.
Αθλητισμός
  • Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ ο Λάσλο Μπόλονι δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι ο «Δικέφαλος» χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Καθώς βλέπει ότι οι εκκλήσεις του δεν εισακούονται από τη διοίκηση της ομάδας, φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση να απευθυνθεί στα θεία με την ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το ρόστερ που επιθυμεί. «Θα προσευχηθώ για μεταγραφές» είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος τεχνικός μετά τη νίκη επί της Ξάνθης. Ουζουνίδης: «Είμαστε τσαντισμένοι».
  • Η Μαρσέιγ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Λιλ με 3-2, μολονότι είχε βρεθεί να προηγείται με 2-1, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας.
  • Με το δεξί ξεκίνησε την εφετινή «κούρσα» του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στην Τούμπα, αλλά ενώ προηγήθηκε μόλις στο 6' με καταπληκτικό γκολ του Βιεϊρίνια (δυνατό σουτ έξω από την περιοχή), τελικά έπαιξε περίπου άλλα... 90' για να πάρει μια αγχωτική νίκη. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, είχε να αντιμετωπίσει την κούραση της Ευρώπης, τις πολλές βασικές απουσίες, αλλά και την αξιόμαχη Ξάνθη που αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, όχι μόνο δεν κλείστηκε, αλλά ήταν πιο απειλητική και από τους γηπεδούχους. Μάλιστα, μετά το 6ο λεπτό το Α' ημίχρονο της ανήκε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου