Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ Επικαιρότητα, Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2011

  • Σε ύφεση βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο. Με την ένταση των ανέμων να έχει μειωθεί, οι πυροσβέστες αισιοδοξούν ότι μέχρι το πρωί της Κυριακής θα καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έχει κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Νέα μέτωπα σε Χίο και Αιτωλοακαρνανία.
  • Επιτήδειοι μεταφέρουν γάλα, λάδι, χυμούς και άλλα υγρά τρόφιμα με βυτιοφόρα στα οποία είχε προηγουμένως φορτωθεί βιοντίζελ, επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Το Βήμα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Το Σωματείο Μεταφορέων Υγρών Τροφίμων έχει καταγγείλει επανειλημμένα την πρακτική και ζητά τώρα νέους ελέγχους.
  • Πάνω από 35 χιλιάδες στρέμματα έχει αποτεφρώσει η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο. Δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, με κυριότερα αυτά της Ζακύνθου, της Χίου και του Μαλανδρίνου. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αρκαδία. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων. Ένας 38χρονος συνελήφθη και ομολόγησε πέντε εμπρησμούς στην περιοχή της Ναυπάκτου.
  • Η κυβέρνηση πρέπει να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας με την Κύπρο, δηλώνει σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος. Εκτιμά επίσης πως η εσωτερική επικράτηση του Ερντογάν έναντι των στρατηγών δεν έχει μεταβάλει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, για την οποία τονίζει ότι κινείται εκτός νομιμότητας.
  • Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε το Σάββατο τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένος ο δρόμος. Μπορεί να κρύβει και παγίδες ενδεχομένως και κάποιας μορφής περιπέτειες» προειδοποίησε.
Κόσμος
  • Ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, ο άνδρας που θεωρείται ως ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα και ένα από τα ανώτερα στελέχη της σκοτώθηκε στο Πακιστάν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
  • Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς ο κυκλώνας Αϊρίν έφτασε στη Βόρεια Καρολίνα και κινείται τώρα προς τη Νέα Υόρκη. Η γιγάντια δίνη έχει διάμετρο 800 χιλιόμετρα και οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 145 χιλιόμετρα ανά ώρα.
  • Έπειτα από μια διακοπή 21 χρόνων, από την εποχή που ο Σαντάμ Χουσεΐν εισέβαλε στο Κουβέιτ, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ξανάρχισε τις πτήσεις προς Ιράκ. Στο εξής, η Egyptair θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για τη Βαγδάτη και τρεις για το Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ.
  • Οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές το Σάββατο, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της Συρίας για να ζητήσουν την απομάκρυνση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ανακοίνωσε ότι περισσότερες διαδηλώσεις έγιναν στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου από οποιαδήποτε άλλη φορά από το Μάρτιο που ξεκίνησε το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας.
  • Με διακοπή δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς και ακυρώσεις πτήσεων, την υποχρεωτική εκκένωση του πληθυσμού από τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο και με την Εθνοφρουρά σε ετοιμότητα, προσπαθούν οι Αρχές στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη να αντιμετωπίσουν τα πιθανά -και όπως προβλέπεται πολύ μεγάλα- προβλήματα από το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν που θα σαρώσει τις ανατολικές ακτές.
Οικονομία
  • Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, σε ομιλία της σε εκδήλωση της ομοσπονδιακής τράπεζας του Κάνσας Σίτι, κάλεσε να υπάρξει «συντονισμένη δράση». Στην ανάγκη κοινής δράση συμφώνησαν και ο Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.
  • Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται υπουργείο Οικονομικών και τραπεζίτες για τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Η κυβέρνηση επιθυμεί την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, αποκτώντας μετοχές, γεγονός που -κατά τους τραπεζίτες- οδηγεί στην κρατικοποίησή τους.
  • Tη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα, με ισχυρή παρουσία στις αγορές των Βαλκανίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η συγχώνευση δυναμώνει τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, καθώς το νέο σχήμα θα μπορέσει πιο εύκολα να αντλήσει πόρους από την αγορά για την κεφαλαιακή του ενίσχυση.
Αθλητισμός
  • Σε ένα ματς θρίλερ η Βαλένθια επικράτησε 4-3 της Ράσινγκ Σανταντέρ στο Μεστάγια για την 2η αγωνιστική της Primera Division με τον Σολδάλδο να πετυχαίνει όχι απλώς χατ-τρικ αλλά και αυτογκόλ. Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (3-1), αλλά βρέθηκε να χάνει με 3-4 στο 90'!
  • Προβληματισμένος από την επιθετικιή δυστοκία της ομάδας του αλλά ικανοποιημένος με την αμυντική λειτουργία τους εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη «λευκή» ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Ντεμόλ: «Μας πήρε 45' να συνδεθούμε με την Λίγκα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου