Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 25 Aυγούστου, 2011

  • Τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της ΝΔ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Τελικά, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να γίνουν δεκτές οι δύο από τις τρεις αλλαγές που πρότεινε η ΝΔ, μεταξύ των οποίων την πλήρη κατάργηση του ασύλου ως έχει μέχρι σήμερα. Αργά το βράδυ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί των άρθρων.
  • Ένταση σημειώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν ο κ. Χρ.Παπουτσής, μιλώντας για το δικό του νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Χ.Παμπούκη περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον συνάδελφό του ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.
  • Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να μην διευκολύνεται «η ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων, ειδικά υπουργών ή πρώην υπουργών», ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  • Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να βάλουν εμπόδια ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα από τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΜΕ, μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στην Πλατεία Ομονοίας.
  • Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, θα ενημερώσει την Πέμπτη τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ ΑΕ».
Κόσμος
  • Τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα επίθεσης εναντίον τους και απαγωγής το πρωί της Τετάρτης κοντά στη Ζαούιγια, στη Λιβύη. Οι δράστες, που φαίνεται ότι ήταν κοινοί εγκληματίες, σκότωσαν τον οδηγό των δημοσιογράφων και απήγαγαν τους τέσσερις που κρατούνται σε σπίτι των δραστών.
  • Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη στο Περού, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή θύματα. Το Περού βρίσκεται σε σεισμογενή ζώνη και οι σεισμοί αυτού του μεγέθους δεν είναι ασυνήθιστοι.
  • Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη θα συνεχιστούν με εντολή των Ηνωμένων Εθνών για όσο χρειαστεί διαμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον αρχηγό του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μαχμούντ Τζιμπρίλ. Παροχή κάθε είδους βοήθειας στο επαναστατικό Συμβούλιο υπόσχεται η Γαλλία και η Δύση, την 1η Σεπτεμβρίου η διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της χώρας. Αβέβαιο πού βρίσκεται ο Καντάφι, φθίνει η εξουσία του αλλά παραμένει μέσα στη χώρα λένε οι ΗΠΑ.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις κατά των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σχετικά με συμμετοχή της στην αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία. Στόχος ήταν ακόμη και Σύροι αξιωματούχοι με ρόλο στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες σε μια περιοχή στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, όπου, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, «ενδέχεται να κρύβεται» ο Μουαμάρ Καντάφι. Πυρά ακούγονται από τους δρόμους της Τρίπολης, της οποίας ολόκληρες περιοχές -ανάμεσά τους και το αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη- βομβαρδίζονται από δυνάμεις πιστές στον Καντάφι. Άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο ίδιος ο Λίβυος συνταγματάρχης και οι αντικαθεστωτικοί προσφέρουν αμνηστία για όποιον τον παραδώσει ή τον σκοτώσει. Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι.
Οικονομία
  • Επί τάπητος τέθηκαν την Τετάρτη οι παράμετροι του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο σε ευρεία σύσκεψη των Ευ.Βενιζέλου και Δ.Ρέππα. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν οι τελικές ανακοινώσεις, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι θα δοθεί η λεγόμενη προσωπική διαφορά, ώστε να καλυφθούν οι αποκλίσεις που θα προκύψουν από την καταργηση επιδομάτων. «Στόχος του νέου μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Δεν πείθεται όμως η ΑΔΕΔΥ που μιλά για «νέο εργαλείο» που θα φέρει νέες περικοπές εισοδημάτων.
  • Με οκτώ ξένες, επίσημες κρατικές συμμετοχές θα λειτουργήσει η 76η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου. Τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Σερβία, ενώ στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα», θα υπάρξει και τιμώμενη περιοχή, που θα είναι ο νομός Σερρών.
  • Κέρδη κατέγραψαν την Τετάρτη οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με τους δείκτες να ανακτούν μέρος από το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εβδομάδας.
Αθλητισμός
  • Σε κατηγορημαιτκή διάψευση της πληροφορίας πως ο Γεράσιμος Βεντούρης έχει στα χέρια του αντίγραφο τραπεζικής επιταγής ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από τους Ελληνοκύπριους επενδυτές προχώρησαν κύκλοι της ΠΑΕ Πανιώνιος, συμπληρώνοντας πως οι συζητήσεις γίνονται για το τμήμα πόλο του συλλόγου και όχι το ποδοσφαιρικό.
  • Στην «αμέσως κατώτερη κατηγορία» θα υποβιβασθούν οι Λάρισα και Πανσερραϊκός με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ εφόσον δεν αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά της Σούπερ Λιγκ ζητώντας την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, προκρίνοντας τη συμμετοχή των Δόξας Δράμας και Λεβαδειακού, δείχνοντας ουσιαστικά τις προθέσεις της απέναντι σε Λάρισα και Πανσερραϊκό. Για άνιση μεταχείριση και ανεξήγητη βιασύνη μιλά η Λάρισα. Δεν συνυπογράφει με τη Λίγκα η ΑΕΚ. Αυθαίρετη χαρακτηρίζει την κίνηση της Σούπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός. «Τραγελαφικό» λέει ο Ηρακλής που περιμένει την απόφαση. Ο ΟΣΦΠ καλεί ΠΑΟ, ΑΕΚ να πληρώσουν τη ρήτρα και παίρνει «πράσινη» απάντηση: «Η Λίγκα μέσω ερυθρόλευκων κύκλων»
  • Στο πρόσωπο του Γιάννη Ζαραδούκα φέρεται να στρέφεται ο Παναθηναϊκός. Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό τους στη Δ' Εθνική αλλάζει τα δεδομένα με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για τον αριστερό φουλ μπακ των Βολιωτών, που προέρχεται από την ποδοσφαιρική ακαδημία του «τριφυλλιού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου