Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: «Βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα τα νέα μέτρα»

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2011 Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «βαριά» τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, αλλά επισήμανε πως «μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έπειτα από τις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των πολιτών, σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος προέβη σε δηλώσεις στις οποίες σημειώνει ότι γνωρίζει πως «τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα», αλλά επισημαίνει πως «μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη».
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η κίνηση του υπ. Οικονομικών έγινε με γνώμονα την συμφωνία για εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. -ύψους 12 δισ.- «που είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του δημοσίου, που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέλυσε και το σχεδιασμό που γίνεται για το επόμενο βήμα που θα βασίζεται σε 3 σημεία:
«Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων
Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα οδηγεί την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της».
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως «αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά όλη η ελληνική κοινωνία» και συμπλήρωσε πως «είναι κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι’ αυτούς και την εθνική οικονομία».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου