Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συλλήψεις και στη Μαλαισία για τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο

Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2011


Τον επικεφαλής της «ακαδημίας» που εκπαίδευε τα μέλη του συνδικάτου του στοιχήματος πώς να στήνουν αγώνες, συνέλαβαν στις 8 Ιουνίου οι διωκτικές αρχές στη Μαλαισία.
Πρόκειται για τον Ραζεντράν Κουρουσάμι, ο οποίος διηύθυνε μία διεθνή οργάνωση παράνομου στοιχήματος. Σύμφωνα με τις Αρχές, η έδρα του βρισκόταν σε επιχειρηματικό κέντρο στη Σιγκαπούρη στο οποίο «δίδασκε» πώς να επηρεάζονται οι διαιτητές και ποδοσφαιριστές και να προκαθορίζονται τα αποτελέσματα των αγώνων.
Στα σεμινάριά του αναφερόταν και στην τιμή που έχει κάθε πρωτάθλημα για να στηθεί αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης που χρησιμοποιούνται για κάθε χώρα.
Ο Ραζεντράν Κουρουσάμι είχε δημιουργήσει εταιρείες μάρκετινγκ οι οποίες προσέγγιζαν συλλόγους και ομοσπονδίες και διοργάνωναν φιλικά παιχνίδια στα οποία στη συνέχεια φρόντιζε να προκαθορίζει τα αποτελέσματα με τη βοήθεια των διαιτητών, όπως συνέβη πρόσφατα με τις φιλικές αναμετρήσεις Βουλγαρία - Εσθονία και Λετονία - Βολιβία που διεξήχθησαν επί τουρκικού εδάφους.
Στην Ιταλία, που πλήττεται επίσης από σκάνδαλο με στημένους αγώνες, οι έρευνες επικεντρώνονται στις σχέσεις ποδοσφαιριστών με τα μέλη της Καμόρα.
Υστερα από εντολή της εισαγγελίας της Νάπολι, η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτια πολλών παικτών και κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα ονόματα των παικτών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ενα από τα παιχνίδια που θεωρούνται «μολυσμένα» είναι η αναμέτρηση Νάπολι - Πάρμα (2-3) που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2010 και τα μέλη της Καμόρα κέρδισαν τεράστια ποσά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Στις 4 Ιουλίου θα αρχίσει νέος γύρος κλήσεων ποδοσφαιριστών από την εισαγγελία.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Νασμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου