Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Διεκόπη η συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος έπειτα από τα επεισόδια που αναζωπυρώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό έξω από τη Βουλή.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2011
Σφοδρά επεισόδια ξεκίνησαν, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μεταξύ της αστυνομίας και ομάδας ατόμων που προσπάθησε να σπάσει το κλοιό των αστυνομικών που προστάτευαν την Βουλή. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών ενώ αργότερα οι συγκρούσεις γίνονταν σε διάφορα σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Λόγω της εκτεταμένης χρήσης των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική ενώ διεκόπη η συναυλία που είχε ξεκινήσει το απόγευμα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και πλήθος κόσμου στο κάτω μέρος της πλατείας.
Οι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και πετροπόλεμο ενώ πετούσαν και μολότοφ, επαναλαμβάνοντας το μεσημεριανό σκηνικό, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.
Στην πλατεία, παρά τα επεισόδια, η μουσική σκηνή παρέμενε ενεργή ενώ ο κόσμος φορώντας μάσκες δήλωνε αποφασισμένος να "κρατήσει" την πλατεία ότι και αν συμβεί. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει δεκατέσσερις συλλήψεις ενώ αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία
Επίσης, στις 17 ανέρχονται οι προσαγωγές.'Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, έχουν τραυματιστεί 37 αστυνομικοί, σε έναν από τους οποίους κόπηκε ένα δάχτυλο από πέτρα που δέχθηκε. 'Όλοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Βία και καταστροφές
Η αρχικά ειρηνική διαδήλωση εξελίχθηκε σε μία πολύ βίαιη κατάσταση με επεισόδια, καθώς κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς πάνω στην πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να απομακρυνθούν και για λίγη ώρα προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου και τη Σταδίου.
Οι πρώτες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην οδό Φιλελλήνων όπου κουκουλοφόροι συγκρούσθηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και κατά μήκος της οδού Ερμού.
Λίγό αργότερα, κατά τις 14:00 άρχισαν νέα επεισόδια όταν δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν σε συμπλοκή ομάδα ακροδεξιών με κουκουλοφόρους στην Όθωνος.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ωστόσο τα επεισόδια έλαβαν γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκαν σε όλη την πλατεία. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς πετώντας πέτρες και μπουκάλια, ενώ έβαλαν φωτιά σε τέντες γνωστού πολυκαστήματος και σε κάδους μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, την Καραγιώργη Σερβίας και τις αρχές της Σταδίου.Η αστυνομια έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσει τους κουκουλοφόρους.
Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών δυνάμεων. Διαδηλωτές προσπαθούν να αποτρέψουν τους κουκουλοφόρους από την πρόκληση επεισοδίων και τους ζητούν να αποχωρήσουν από την πλατεία, ώστε να συνεχιστεί η ειρηνική διαδήλωση ενάντια στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει επανέλθει επί της πλατείας Συντάγματος και φωνάζει: «η πλατεία απελευθερώθηκε», καθώς και συνθήματα κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πολύς είναι ο κόσμος που βρίσκεται και στις εισόδους του μετρό, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά. Μέρος των διαδηλωτών έχει καταφύγει στο μετρό και στη Βασ. Αμααλίας προς τον Εθνικό Κήπο προκειμένου να αποφύγει τα επεισόδια και τα χημικά.
Νωρίτερα, οι συγκρούσεις είχαν αρχίσει όταν διμοιρία των ΜΑΤ μετακινήθηκε στη γωνία Αμαλίας και Όθωνος προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών με αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να επιτεθούν εκ νέου στους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με τη ρίψη χημικών.
Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη μικρής έκτασης, επεισόδια μπροστά από τη Βουλή μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Μέρος των κουκουλοφόρων που είχαν, αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, επί της Β. Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου