Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φράουλες "όπλο" κατά του διαβήτη

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2011
Ως όπλο κατά του διαβήτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φράουλες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Η μελέτη του Ινστιτούτου Βιολογικών ΣπουδώνSalk της Καλιφόρνια που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «PLoS ONE» έδειξε πως οι φράουλες μπορούν να προστατεύσουν τον άνθρωπο έναντι στις επιπλοκές που προέρχονται από το διαβήτη. Οι ερευνητές δε διστάζουν να πουν πως η φράουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά του καρκίνου.
Πειράματα σε ποντίκια που έπασχαν από διαβήτη τύπου 1 έδειξαν πως η λήψη σε τακτά διαστήματα φισετίνης – φλαβονοειδές, που υπάρχει στις φράουλες, μείωνε τις επιπλοκές της νόσου.
Διατροφή πλούσια σε φισετίνη σταματούσε την υπερτροφία των νεφρών ενώ παράλληλα μείωνε τα επίπεδα της πρωτεΐνης στα ούρα, όπως δημοσιεύει το Βήμα.
"Τα περισσότερα ποντίκια τείνουν να ανιχνεύουν τον χώρο τους. Αντίθετα, τα αγχωμένα ποντίκια δεν κινούνται ιδιαίτερα. Παρά το γεγονός, ότι τα ποντίκια του πειράματος ξεκίνησαν αγχωμένα, η φισετίνη τα βοήθησε να ανακτήσουν την περιέργεια και την επιθυμία τους για κίνηση.
Στα φυτά τα φλαβονοειδή παίζουν τον ρόλο του αντηλιακού ενώ παράλληλα προστατεύουν τα φύλλα και τους καρπούς από τα έντομα. Στις τροφές, οι συγκεκριμένες ουσίες σχετίζονται με τις προστατευτικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής", είπε μια εκ των ερευνητών, Παμ Μάερ.
Σύμφωνα με τους ερευνητές για τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στα ποντίκια, ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 37 φράουλες καθημερινά.
"Όπως έχουμε δει, ο διαβήτης θα μπορούσε να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και για τον λόγο αυτόν η λήψη ενός συμπληρώματος φισετίνης θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς", σημείωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Σούμπερτ που συμμετείχε στη μελέτη.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου