Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αποφασίζουν για ένταλμα σύλληψης Καντάφι

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου


Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2011


Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα την απόφασή τους σχετικά με το αίτημα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μουαμάρ Καντάφι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.Το αίτημα έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο.
«Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το τμήμα προκαταρκτικών ερευνών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του που αφορά το αίτημα που υποβλήθηκε στις 16 Μαΐου του 2011 για τρία εντάλματα σύλληψης κατά του Μουαμάρ Καντάφι, κατά του Σάιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι και κατά του Αμπντάλα Αλ Σενούσι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ICC.
Ο εισαγγελέας Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζήτησε στις 16 Μαΐου από τους δικαστές να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον του Καντάφι, του γιου του και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών.
Ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε ότι ο ίδιος ο Μ.Καντάφι διέταξε και ήλεγχε τις επιθέσεις κατά άοπλων πολιτών.
Ο Λίβυος ηγέτης και ο γιος του, καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, συνεδρίαζαν με στόχο «το σχεδιασμό και την καθοδήγηση αυτών των επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.
Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πράγα, δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης συνεχίζει να χάνει έδαφος και ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του.

Στην έρημο
Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη έχουν έμμεσες επαφές με εκπροσώπους των αρχών στην Τρίπολη και μελετούν το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Λιβύη ο Μοάμαρ Καντάφι εάν εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε ο Μαχμούντ Σαμάμ, εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.
"Θεωρούμε ότι ο Καντάφι θα πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του, ή έστω να αποδεχτεί να αποχωρήσει και να καταφύγει σε μια απόμακρη λιβυκή περιοχή. Δεν έχουμε αντίρρηση να αποσυρθεί σε μια λιβυκή όαση, υπό διεθνή επίβλεψη", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων.


Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου