Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Βομβαρδισμένο" τοπίο το Σύνταγμα


Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2011

Εικόνες χάους και πανικού επικράτησαν ξανά στο κέντρο της Αθήνας. Η πλατεία Συντάγματος θύμιζε σκηνικό πολέμου, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τα χημικά. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με άντρες των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικοί προπηλακίστηκαν και το μετρό στο Σύνταγμα μετατράπηκε σε "οχυρό" για τους τραυματίες και τους διαδηλωτές.

Στο τέλος της ημέρας, η πλατεία Συντάγματος ήταν σαν βομβαρδισμένη, ενώ ο απολογισμός των “θυμάτων” είναι 99 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, και εκατοντάδες άλλοι που δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος έγινε σταθμός πρώτων βοηθειών.
Αναλυτικότερα, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο “Γεώργιος Γεννηματάς”, εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, 6 στην Πολυκλινική Αθηνών, 7 στο νοσοκομείο “Ελπίς” και ένας στο “Σωτηρία.”
Από νωρίς το πρωί, γύρω στις εννιά, σημειώθηκαν επεισόδια στις προσυγκεντρώσεις των διαδηλωτών στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο.
Οχτώ πολίτες τραυματίστηκαν τότε, ενώ λίγο αργότερα, προπηλακίστηκε η Λιάννα Καννέλη, στην προσπάθεια της να φτάσει στη Βουλή.
Θύμα προπηλακισμού έπεσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, γύρω στις εφτά το απόγευμα, καθώς έφευγε από τη Βουλή, όπου νωρίτερα είχε ψηφίσει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, παρά τις αρχικές του προθέσεις.
Στην πλατεία Συντάγματος διεξάχθηκε πραγματικός χημικός πόλεμος, οι συγκρούσεις και οι συμπλοκές ήταν ασταμάτητες, ενώ οπτικά ντοκουμέντα προκαλούν ερωτήματα για την στάση της αστυνομίας καθώς και για την πρωτοφανή χρήση χημικών από την πλευρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου