Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας μελετούν οι ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στο Καράκας.



Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2011


Οι ΗΠΑ «δεν αποκλείουν καμία επιλογή» όσον αφορά την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για τους δεσμούς του με το Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Καμία επιλογή δεν αποκλείεται και το υπουργείο θα συνεχίσει να εξετάζει κάθε συμπληρωματικό μέτρο που μπορεί να αποδειχτεί αναγκαίο», δήλωσε ένας αξιωματούχος του γραφείου για τη Λατινική Αμερική στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέβιν Ουίτακερ, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον του Κογκρέσου.
«Το ΥΠΕΞ έχει καλέσει τη Βενεζουέλα να ακολουθήσει το δρόμο της συνεργασίας και της ευθύνης, αντί να συνεχίζει να απομονώνεται, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αποτρέποντας εταιρείες από όλον τον κόσμο να κάνουν συνεργασίες με την Τεχεράνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στις 24 Μαΐου στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA .
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέρριψε τις κυρώσεις, χαρακτηρίζοντας τις «εχθρικές ενέργειες που βρίσκονται στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρo, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι μια αναστολή των παραδόσεων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.
«Αντί να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της», η Βενεζουέλα «επέλεξε να διατηρήσει στενές σχέσεις με το Ιράν και τη Συρία», είπε από την πλευρά του στην ίδια ακρόαση στο Κογκρέσο ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεύθυνος για τα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, Ντάνιελ Μπένζαμιν.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου