Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2011

  • Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δείτε αναλυτικά το απεργιακό δελτίο των συγκοινωνιών.
  • Τα αποτελέσματα των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
  • Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Επί τόπου έσπευσαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα, θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο.
  • Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι «Αγανακτισμένοι», πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν και την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος έξω από το κτίριο της Βουλής. Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη.
  • Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo. «Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει.
Κόσμος
  • Με ευρεία χρήση δακρυγόνων διέλυσε η τουρκική αστυνομία διαδήλωση Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι βγήκαν ξανά στους δρόμους την Κυριακή αντιδρώντας στην αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από τον νεοκλεγέντα Κούρδο πολιτικό Χατίπ Ντίτσλε λόγω καταδίκης για «προπαγάνδα» υπέρ του PKK. Ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ «βροχή» δακρυγόνων δέχθηκαν και βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BDP) -που έχουν αποσυρθεί σύσσωμοι από την Εθνοσυνέλευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
  • Ένα παιδί οκτώ ετών βρήκε τραγικό θάνατο στο νότιο Αφγανιστάν όταν εξερράγη η βόμβα που της είχαν δώσει εξτρεμιστές να μεταφέρει μέσα σε μία τσάντα. Η οκτάχρονη Αφγανή πήρε το πακέτο που της έδωσαν οι εξτρεμιστές, ζητώντας της να το παραδώσει σε όχημα της αστυνομίας. Καθώς εκείνη πλησίαζε πυροδότησαν τη βόμβα και το παιδί σκοτώθηκε. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην απομακρυσμένη αφγανική επαρχία Ουρουζγκάν.
  • Εκατοντάδες ακτιβιστές από πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία ξεκίνησαν πορείες με κοινό προορισμό τη Μαδρίτη, δίνοντας νέα μορφή στις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας και της λιτότητας. Οι «Αγανακτισμένοι» αναχώρησαν από τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βαλένθια και το Κάντιθ, δίνοντας «ραντεβού» στις 24 Ιουλίου στην ισπανική πρωτεύουσα για μία μαζική διαδήλωση. Τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν το ταξίδι τους «Αγανακτισμένοι» και από άλλες ισπανικές πόλεις.
  • Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα της Ινδονησίας. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για ζημιές ή θύματα.
  • Σε διαπραγματεύσεις για ειρηνική επίλυση της διένεξης τους για αρχιπελάγη στη νότια Σινική Θάλασσα συμφώνησαν Κίνα και Βιετνάμ, έπειτα από την κλιμακούμενη διπλωματική ένταση στο ζήτημα τις τελευταίες εβδομάδες. Τα διαφιλονικούμενα πελάγη, περάσματα σημαντικών εμπορικών δρομολογίων και θεωρούμενα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και οι «παραβιάσεις» χωρικών υδάτων αποτελούν μόνιμη αιτία διένεξης μεταξύ Πεκίνου και Ανόι, όπως και μεταξύ των υπόλοιπων κρατών που περιβάλλουν τη Θάλασσα.
Οικονομία
  • Τη θέση ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο παρέμβασης στα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας διατύπωσε σε συνέντευξή του στο TV5 την Κυριακή o πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος άσκησε νέες πιέσεις υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή. Εφόσον το πρόγραμμα εφαρμοστεί κατά γράμμα, το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, τόνισε.
  • Την πρόθεση της Κίνας να δανείσει ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού διατύπωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, από τη Βρετανία, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης για εμπορικές και πολιτικές επαφές. Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό θα πράξει με την Ουγγαρία στις αρχές της εβδομάδας.
  • Η κυβέρνηση της Γαλλίας και οι γαλλικές τράπεζες κατέληξαν σε συμφωνία για ένα νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας που θα καθιστούσε ελκυστικότερη την ανακύκλωση χρέους (debt rollover) προς τους δανειστές της χώρας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Le Figaro. Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τις βρετανικές τράπεζες για συμμετοχή στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου