Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2011

Αυτός ο Ραγκούσης έχει πλάκα. Αφού τα έκανε θάλασσα σαν υπουργός εσωτερικών και αφού έδωσε Ελληνική Ιθαγένεια (όχι υπηκοότητα αλλά ιθαγένεια) σε 170,000 οικονομικούς μετανάστες χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τώρα ζητάει  την έκτακτη φορολόγηση όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. Αντί να περάσουν ένα νόμο και να πάνε στο Κορυδαλλό όσοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους στις παραπάνω θέσεις και να τους δημεύσουν τις περιουσίες “έβγαλε δίσκο”. Σοβαρός πολιτικός, ε?
 Ελάχιστοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, δυστυχώς. Έτσι για όσους δεν γνωρίζουν... όσοι είναι νόμιμα στις ΗΠΑ για 5 χρόνια μπορούν να διεκδικήσουν να γίνουν Αμερικανοί Πολίτες, Αμερικάνικη Ιθαγένεια παίρνουν μόνο αυτοί που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ. Τώρα θα μου πείτε... είναι Ελλάδα.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν οι εκλογές στην ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και όπως φάνηκε είχε πέσει “σύρμα” να μην έρθουν αντιπρόσωποι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μήνυμα ήταν, “τι να κάνεις καμιά δεκαριά θα είναι”, “”δεν θα έχουν απαρτία”. Έτσι κάποιοι και κάποιες έμειναν μακρυά. Όταν όμως είδαν την αίθουσα γεμάτη τάχασαν οι άνθρωποι. Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως ήρθε τόσος κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι ο Ελληνισμός ανταποκρίνεται όταν ενημερώνεται. Έγινε σοβαρή δουλειά από την εφορευτική επιτροπή. Το μπράβο όμως αξίζει στους αντιπροσώπους των σωματείων που έδωσαν το παρόν. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Τώρα το καλοκαίρι τα ελληνικά πανηγύρια (φεστιβάλ) διαδέχεται το ένα το άλλο. Μέχρι στιγμής έχω πάει σε 5 και βλέπω αρκετό κόσμο, μεταξύ αυτών και πολλούς Αμερικανούς που έρχονται για Ελληνικά φαγητά και συνεισφέρουν να συγκεντρώνονται χρήματα για τα έξοδα λειτουργίας της κοινότητας/ενορίας! Εντύπωση έχει κάνει που “εργάτες” είναι πάντοτε οι ίδιοι και κάθε χρόνο οι αριθμός μικραίνει και η ηλικία μεγαλώνει. Το περασμένο Σάββατο ελλείψει εθελοντών της κοινότητας είδαμε να έχουν “επιστρατεύσει” ισπανόφωνους οι οποίοι εργάζονταν στο Ελληνικό Φεστιβάλ! Πριν μερικά χρόνια η κοινότητα είχε 600 οικογένειες αλλά από τις προστριβές και λάθη έμειναν 250 μέλη. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.
Σήμερα και αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα από τους “αγανακτισμένους”. Ευχόμαστε να μη γίνουν παρατράγουδα γιατί τότε δεν θα κινδυνέψει μόνο η οικονομία αλλά και η ίδια η δημοκρατία. Πάντως το “σχοινί” για αρκετούς πολιτικούς άρχισε να κονταίνει μαζί και η πολιτική τους καριέρα. Ο χρόνος θα το δείξει.
Το τελευταίο καιρό παίρνουμε πολλά μηνύματα από πολλούς ανώνυμους. Όπως έχουμε γράψει δεν καταχωρούμε επιστολές και σκέψεις από ανώνυμους. Πρέπει να γράφετε το όνομά σας και τη διεύθυνση σας για οποιοδήποτε θέμα. Μπορείτε να γράψετε ότι γνώμη/σκέψη θέλετε φτάνει να μην είναι υβριστική και να έχει αποστολέα.
Εξαφανίστηκαν οι πολιτικοί της Ελλάδας που κάθε τόσο ερχόντουσαν στη Βοστώνη για ομιλίες στο Harvard, MIT, Tufts, Βoston University, Babson College, Boston College και άλλα πανεπιστήμια. Ομιλίες που πλήρωναν ΄μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, τα “ιδρύματα” όπως τα λένε (foundations) όπως το Κόκκαλης, το Καραμανλής. Έτσι εμπλούτιζαν το resume ότι ήρθαν και μίλησαν στη Βοστώνη. Θυμόμαστε μερικούς όπως τον κ. Παπαντωνίου, την Άννα Διαμαντοπούλου στο ΜΙΤ, τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Γιώργο Παπανδρέου, το Κώστα Καραμανλή και άλλους πολλούς. Δεν ερχόντουσαν μόνοι τους αλλά με συνοδεία αρκετών ατόμων. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις ομιλίες ερχόντουσαν και για άλλες δουλειές όπως για διακοπές, να φέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία και για ψώνια. Ποιός πλήρωνε για αυτές τις επισκέψεις και γιατί προσωπικό από το Ελληνικό Προξενείο ήταν στο πλευρό τους; Αυτά ποιός εισαγγελέας θα τα ψάξει;
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου