Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Έτοιμη η πρώτη «ιπτάμενη μοτοσυκλέτα». Το όνομα αυτής "Χόβερμπάϊκ"

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2011


Και το όνομα αυτού «Χοβερμπάικ», δηλαδή μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα η οποία πετάει πάνω σε ένα στρώμα αέρα, όπως πλέουν στη θάλασσα τα σκάφη τύπου χόβερκραφτ.

Χόβερμπάικ: έτοιμη η πρώτη «ιπτάμενη μοτοσυκλέτα»«Είναι κάτι ανάμεσα σε μοτοσυκλέτα και μικρό ελικόπτερο Σινούκ"» λέει ο εφευρέτης του φουτουριστικού οχήματος, ο 32χρονος Αυστραλός Κρίστοφερ Μαλόι, πρώην πιλότος ελικοπτέρου. Εφτιαξε το χοβερμπάικ στην αυλή του σπιτιού του στο Σίδνει, με καθημερινη εργασία διόμιση ετών και ξοδεύοντας σχεδόν όλες τις οικονομίες του - ο ίδιος δεν θέλει να αποκαλύψει το ακριβές ποσό.

Το πρωτότυπο έχει εφοδιαστεί με κινητήρα μοτοσυκλέτας BMW ο οποίος ενεργοποιεί δύο πανίσχυρους έλικες, δημιουργώντας διπλό ρεύμα αέρα κάθετο στην επιφάνεια του εδάφους. Η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα έχει σέλα για τον μοναδικό αναβάτη, τιμόνι και ρεζερβουάρ βενζίνης.

«Προς το παρόν και για λίγο ακόμα κάνω δοκιμές πολύ κοντά στο έδαφος, μόνο και μόνο γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά. Γιαυτό και ο όχημα είναι δεμένο με σκοινιά. Ομως όλοι οι υπολογισμοί και οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι σταθερή τόσο η απογείωσή του όσο και η πορεία του», λέει.

Οσο για την ασφάλεια του αναβάτη «το όχημα είναι εξοπλισμένο με δύο αερόστατα τα οποία ανοίγουν αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ και ο ίδιος ο αναβάτης θα φορά ατομικό αλεξίπτωτο» εξηγεί.

Και από επιδόσεις ; Κρατήστε την αναπνοή σας: με κινητήρα ισχύος 80 ίππων το χόβερμπάικ θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 200 χιλιομέτρων την ώρα πετώντας σε ύψος έως και 3.000 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Το βάρος του (χωρίς αναβάτη και καύσιμα) είναι μόλις 110 κιλά. Με αναβάτη και καύσιμα ζυγίζει γύρω στα 270 κιλά. Θεωρητικά θα μπορεί να πετάει επί 45 λεπτά της ώρας καλύπτονταςμία απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων μέχρι να χρειαστεί ανεφοδιασμό.

«Το τιμόνι θυμίζει αρκετά εκείνο της μοτοσυκλέτας. Με το δεξί "γκάζι" το χοβερμπάικ απογειώνεται κάθετα, ενώ με το αριστερό πετάει μπροστά ή πίσω. Στρίβει δεξιά ή αριστερά πάλι με το τιμόνι, ακριβώς όπως οι μοτοσυκλέτες»,  καταλήγει ο αυστραλός εφευρέτης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου