Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι ανακατέλαβαν την πλατεία

Η γνωστή προβοκάτσια από τους κουκουλοφόρους


48ωρο «λουκέτο» για το Μεσοπρόθεσμο
Βάσιμες ελπίδες στην κυβέρνηση για ψήφιση του Mεσοπρόθεσμου

Έπειτα από τουλάχιστον τέσσερις ώρες οδομαχιών μεταξύ των "γνωστών - αγνώστων" και της Αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, η πλατεία επανήλθε σε φυσιολογικούς ρυθμούς το απόγευμα της Τρίτης. Οι Αγανακτισμένοι, ανακατέλαβαν την πλατεία και το χώρο μπροστά στη Βουλή.
Νέες εντάσεις σημειώθηκαν ανά διαστήματα το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, ένταση επικράτησε στην Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς η αστυνομία επιχείρησε με τη χρήση χημικών να διαλύσει το πλήθος, το οποίο αρχικά υποχώρησε ενώ στη συνέχει επανήλθε στη θέση του. Ενώ περίπου στις 10.30 σημειώθηκαν και νέα επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, προκειμένου να καταφέρουν να αποκρίνουν τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι, έχοντας σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, , οι περισσότεροι με άσπρα τα πρόσωπά τους από τα αντιόξινα που χρησιμοποίησαν κατά των χημικών, προσπαθούσαν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά.
Οι Αγανακτισμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, ενώ υπό τους ήχους κρουστών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο, ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.
Νέα ένταση επικράτησε, προς στιγμήν, όταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα. Οι Αγανακτισμένοι απέτρεψαν την είσοδο των διαδηλωτών στην πλατεία, ζητώντας τους να αφήσουν τις κομματικές σημαίες.
Όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν το έκαναν, οι Αγανακτισμένοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που ηγείτο της πορείας του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, και τα μέλη του ΠΑΜΕ να αποχωρήσουν.

«Γης Μαδιάμ» το κέντρο της Αθήνας
Από την αστυνομία έχουν γίνει 17 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις, ενώ 21 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Από την άλλη πλευρά, συνολικά 9 άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα.
Πρόκειται για τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", τρία άτομα, με αναπνευστικά προβλήματα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και ακόμη ένα άτομο, που λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί, αν και αρχικά είχε μεταφερθεί στο "Σωτηρία" διεκομίσθει σε άλλο νοσοκομείο.
Οι τρεις από τους εννέα τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου. Ένα πρόχειρο ιατρείο στήθηκε και στην οδό Όθωνος, ενώ τραυματίες μεταφέρονταν σε νοσοκομεία -και- με τους συρμούς του Μετρό!
Πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς να έχουν ρίξει χημικά ακόμα και μέσα στο σταθμό του Μετρό. Νωρίτερα, στις φλόγες δύο βαν εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οδό Όθωνος. Το πρώτο βαν, φλεγόμενο, έπεσε πάνω σε ένα περίπτερο.
Μέρος των διαδηλωτών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κασκόλ και αντιασφυξιογόνες μάσκες, αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, επί της Β. Σοφίας.
Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών δυνάμεων. Διαδηλωτές προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους κουκουλοφόρους από την πρόκληση επεισοδίων και τους ζητούσαν να αποχωρήσουν από την πλατεία, ώστε να συνεχιστεί η ειρηνική διαδήλωση ενάντια στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 
Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε επανέλθει επί της πλατείας Συντάγματος, φωνάζοντας «η πλατεία απελευθερώθηκε», καθώς και συνθήματα κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πολύς κόσμος βρισκόταν και στις εισόδους του μετρό, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά.
Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις κουκουλοφόρων με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες και το πλήθος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την πλατεία.
Οι αστυνομικοί είχαν μπει στην πλατεία, καταδιώκοντας μέχρι κάτω, στην Ερμού, τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι με πέτρες και μολότοφ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.
Στην κάτω πλευρά της Φιλελλήνων, αναρχικοί έπαιξαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ενώ στη συμβολή της Φιλελλήνων με την Όθωνος, οι Αγανακτισμένοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να εμποδίσουν την εισβολή κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στην πλατεία.
Οι κουκουλοφόροι έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να έχουν υποστεί ζημιές. Οι αστυνομικοί έκαναν ευρεία χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.
Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν επίσης στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, τη Βουκουρεστίου και τη Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση κρότου - λάμψης.
Τα ΜΑΤ στη συνέχεια περικύκλωσαν την πλατεία και χτύπησαν ακόμα και ηλικιωμένους μέσα στο γενικό χάος που επικρατούσε. Η εικόνα της πλατείας ήταν θλιβερή, με σπασμένα πλακάκια, γυαλιά και πέτρες να συνθέτουν το σκηνικό.
Ένταση επικράτησε και στην οδό Όθωνος, ανάμεσα σε ακροδεξιά στοιχεία και κουκουλοφόρους.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από τη Βουλή, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Οι Αγανακτισμένοι έχουν απευθύνει πανελλαδικό κάλεσμα για περικύκλωση του κτηρίου της Βουλής για 2 ημέρες.
Νωρίτερα, στο πλευρό των Αγανακτισμένων βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν από την Ομόνοια, καθώς και μέλη της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που έφτασαν στο Σύνταγμα από το Πεδίον του Άρεως.
Στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα..
Λίγο πριν τις 10 το πρωί πάντως, οι αρχές έκλεισαν την λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου αλλά και την Βασιλίσσης Σοφίας όπου έστησαν ξανά τον σιδερένιο φράχτη.
Στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τους περισσότερους δρόμους αυτή την ώρα να έχουν κλείσει και όλα τα ΜΜΜ, εκτός από το Μετρό να απεργούν.

Πηγή:  Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου