Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι "δεν το βάζουν κάτω" για 31η μέρα

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2011
Ένα μήνα έκλεισαν οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος αφού συγκεντρώθηκαν για 31η συνεχόμενη μέρα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και καλώντας τους πολίτες σε 48ωρη μαζική κινητοποίηση την Τρίτη (28.06), ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Οι λίγοι σε αριθμό, αλλά πιστοί Αγανακτισμένοι συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και το νέο "Σύμφωνο για το ευρώ", όπως είχαν προγραμματίσει, με την παρουσία -μεταξύ άλλων- και του πανεπιστημιακού Κώστα Βεργόπουλου.
Εντύπωση προκαλεί το σύνθημα που είναι γραμμένο στον πεζόδρομο ακριβώς μπροστά από τη Βουλή το οποίο αναφέρει με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύεται η είσοδος στους προδότες". Τα ήδη υπάρχοντα πανό δεν έχουν μετακινηθεί, ενώ έχουν προστεθεί και νέες αφίσες με μηνύματα κατά ων πολιτικών. Ένα από αυτά αναγράφει "Κρεμάλα στους κλέφτες".
Κάποιοι από τους πολίτες που βρίσκονταν στο κάτω μέρος της πλατείας, είχαν δημιουργήσει μικρές ομάδες με κιθάρες και άλλα μουσικά όργανα, τραγουδώντας ρυθμικά, δημιουργώντας ένα κλίμα "παρέας" μεταξύ όσων βρίσκονταν εκεί.

Δεν έλειπε βέβαια και η μασκότ του Συντάγματος, ο Λουκάνικος, ο οποίος είχε στο λαιμό του μια μικρή ελληνική σημαία! Παιδιά και μεγάλοι τον χάιδευαν συνεχώς, ενώ τον τραβούσαν φωτογραφίες.

Λίγο μετά της 18:30 μάλιστα έκλεισε για τα οχήματα και η Λεωφόρος Αμαλίας.
Οι "Αγανακτισμένοι" καλούν τον κόσμο να βρεθεί 48 ώρες στο δρόμο και να περικυκλώσει τη Βουλή την Tρίτη (28.06), ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και την επόμενη μέρα Τετάρτη (29.06).
Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξουν την κινητοποίηση των συνδικάτων που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Cosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου