Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2011

  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα με φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης, οδομαχίες και πρωτοφανής σε έκταση χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αποπνικτική η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος λόγω των δακρυγόνων, περισσότεροι από 500 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα. Τραυματίστηκαν πολίτες και αστυνομικοί, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «King George». Συνολικά, 99 τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και είχαν βγει μέχρι το βράδυ. Φωτιές εκδηλώθηκαν στο Ταχυδρομείο στο Σύνταγμα και σε κτίριο στην Κοραή, αλλά έσβησαν λίγο αργότερα. Απροσπέλαστο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας, επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης.
  • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, την άμεση και εξονυχιστική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση υπόθεσης σχετικά με βίντεο-καταγγελία που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
  • Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Πέμπτης στις τέσσερις το απόγευμα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και καταρχήν συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις προωθούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκδηλώθηκε, με αφορμή τα μέτρα του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν στους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να ληφθούν τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο, τη ΝΔ να ψηφίζει κατά βάση τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά να καταψηφίζει επί της αρχής, όπως και όλα τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Κόσμος
  • Η αστυνομία στη Λευκορωσία διέλυσε με τη βία ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας Μινσκ οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μετά τις υποτιμήσεις αλλά και κατά του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.
  • Τριβές ανάμεσα στη βρετανική και τη γαλλική κυβέρνηση σχετικά με την πρόθεση και τις ενέργειες του Παρισιού να εξοπλίσει τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς. Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν την Τετάρτη ρίψεις οπλισμού, πυρομαχικών και τροφίμων στα Δυτικά όρη, περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί εξεγερμένοι στη Λιβύη. Πάντως φαίνεται ότι η Γαλλία δεν ενημέρωσε ούτε τον ΟΗΕ ούτε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για την ενέργειά της.
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ξανά η πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ από τα επεισόδια αρκετά άτομα τραυματίστηκαν. Πάνω από 1.000 οι τραυματίες.
  • Επέκταση των φοροαπαλλαγών που έχουν σήμερα τα μεσαία εισοδήματα και κατάργηση των απαλλαγών που έχουν δοθεί σε υψηλότερα εισοδήματα ανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό.
  • Πρώτη είδηση στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η οριακή υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το Κοινοβούλιο προς αποφυγή της χρεοκοπίας, εν μέσω συμπλοκών, οδομαχιών και δακρυγόνων. «Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση για τη σωτηρία του ευρώ» λέει στο ηλεκτρονικό του πρωτοσέλιδο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Η σημερινή ημέρα θα μείνει στη σύγχρονη ελληνική ιστορία» τονίζει η ιταλική Repubblica. Έκτακτα τηλεγραφήματα, ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από όλα τα μεγάλα δίκτυα που στρέφουν τώρα το βλέμμα στην ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου.
Οικονομία
  • Την αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο από 1η Ιουλίου 2011, μέχρι την θέσπιση του νέου ενιαίου μισθολογίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε και σειρά άλλων αλλαγών, μεταξύ των οποίων η αύξηση του αφορολόγητου ανάλογα με τα τέκνα. Θα ισχύσουν και για το αγροτικό πετρέλαιο ό,τι αλλαγές θα ισχύσουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ακόμη, διευκρίνισε ότι για τα «μπλοκάκια» έχει ήδη προβλεφθεί ρύθμιση σε ό,τι αφορά τους νέους.
  • Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 12.261,42 μονάδες με αύξηση κατά 0,60%.
  • Σημεία προσέγγισης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια για με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προκύπτουν από τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην ανάγκη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τις επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας όμως τη διαμαρτυρία τους για τη δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τις αμοιβές και τα επιδόματα που καταβάλλονται στον όμιλο με τα οποία όπως είπαν επιχειρήθηκε να διαβληθούν οι εργαζόμενοι.
Αθλητισμός
  • Τα μέλη του ΓΣ Ηρακλής αποφασίζουν την Πέμπτη 30 /06 για την τύχη της πρότασης ανάληψης της τύχης της ομάδας των «κυανολεύκων» από τον Μάκη Ψωμιάδη. Μετά την γενική συνέλευση της Τρίτης 28/06 έρχεται και η σχετική ψηφοφορία με διχασμένη την διάθεση και την άποψη του κόσμου του Ηρακλή.
  • Υγιείς και έτοιμοι να υπογράψουν στον Ολυμπιακό είναι οι Αλεξάνταρ Κατάι και Πέταρ Γκρμπιτς. Οι δύο Σέρβοι ποδοσφαιριστές πέρασαν με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ και αναμένεται ότι θα πλαισιώσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των δύο μεταγραφών, οι Πειραιώτες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον Κάρλος Σάντσες της Βαλανσιέν, ενώ την Τετάρτη (29/06) αναπτύχθηκε φημολογία περί αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των πρωταθλητών για τον Γιώργο Τζαβέλα.
  • Την απόφασή της να ανεστάλη κάθε διαπραγμάτευση σχετικά με τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιτίας του σκανδάλου των στημένων αγώνων ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για την δεύτερη απόφαση από κρατικό φορέα που πλήττει οικονομικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς είχε προηγηθεί η αναστολή των χορηγιών και της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου