Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2011

  • Τεταμένη η κατάσταση μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Σύνταγμα, όπου οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών το μεσημέρι. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πετροπόλεμος την ώρα που οι «Αγανακτισμένοι» παρέμεναν στο Σύνταγμα αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και η συναυλία συνεχιζόταν. Ένταση νωρίτερα και μεταξύ «Αγανακτισμένων» και μελών του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή το απόγευμα, η οποία όμως αποκλιμακώθηκε γρήγορα.
  • Με τον εμίρη το Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ-Θανί, ο οποίος κάνει διακοπές στην Ελλάδα, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκαν στα τεκταινόμενα στον αραβικό κόσμο καθώς επίσης και για τις εξελίξεις στην Λιβύη.
  • «Τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο δεν αναστρέφουν την ύφεση. Η ύφεση θα βαθύνει. Ταυτόχρονα δεν διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους εκκίνησης μια αναπτυξιακής, μιας παραγωγικής διαδικασίας» ανέφερε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης.
  • Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς.
  • Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Το νομοσχέδιο που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015 εισάγεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια και θα τεθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες σε ψηφοφορία την επομένη, Πέμπτη 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι για την Τετάρτη το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου.
Κόσμος
  • Το Intercontinental, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Καμπούλ, δέχτηκε επίθεση αργά την Τρίτη από ενόπλους που το γάζωσαν με σφαίρες, ανέφερε η αστυνομία της αφγανικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον ένας νεκρός, αναφορές για πολλούς περισσότερους και για ένοπλες συμπλοκές, ασαφείς οι πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Τρίτη, όπως αναμενόταν, την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Ταμείου, σε αντικατάσταση του Ντομινίκ Στρος-Καν. Η θητεία της Λαγκάρντ, της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα, αρχίζει στις 5 Ιουλίου και διαρκεί πέντε χρόνια. Βάπτισμα του πυρός η συνεδρίαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα.
  • Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι -ανάμεσα τους και εκατομμύρια παιδιά που επηρεάζονται περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- έχουν πληγεί από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στο Κέρας της Αφρικής και έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου σε ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν ακόμη και την πείνα, αναφέρει ο ΟΗΕ.
  • Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αποσύρει από τη Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από το Μπαχρέιν από την Δευτέρα, καθώς η κατάσταση στη χώρα σταθεροποιείται μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
  • Στη δίνη πολιτικής κρίσης εισέρχεται η Τουρκία, προτού ακόμη προλάβει να αναλάβει καθήκοντα η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία προ ημερών κατέκτησε συντριπτική εκλογική νίκη. Κούρδοι και κεμαλιστές βουλευτές απείχαν την Τρίτη από την ορκωμοσία στην Εθνοσυνέλευση για διαφορετικούς η κάθε πλευρά λόγους.
Οικονομία
  • Το θέμα νομιμότητας της πώλησης μεριδίων του ΟΤΕ στην DT, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από απάντηση του Επιτρόπου Μ.Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή Ν.Χουντή. Ο Επίτροπος σημειώνει πως η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ το 2008, καθώς και η πώληση του 10% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο γίνονται κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, επιχείρημα που είχε επισημάνει- όπως υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- και το ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο ΥΠΟΙΚ Ευαγ.Βενιζέλος κατά την αρχική πώληση του ΟΤΕ επί ΝΔ. «Επιστημονικά ο Μ.Μπαρνιέ με δικαιώνει», είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στον Αλ.Τσίπρα που έφερε το θέμα στην Βουλή, για να προσθέσει «όμως η Κομισιόν» εξετάζει ευρύτερα το θέμα και «μπορεί να θέσει ένα φάκελο στο αρχειο εάν εκπληρωθούν άλλες προϋποθέσεις».
  • Ενισχυμένες έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη την Τρίτη, καθώς οι ειδήσεις για θετική υποδοχή των γαλλικών τραπεζών απέναντι στο σχέδιο για το ελληνικό χρέος αλλά και οι εκτιμήσεις πως το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί στη Βουλή καλλιέργησαν κλίμα ανόδου.
  • Σειρά αλλαγών στο σώμα του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) επέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ γνωστοποίησε ότι το υπουργείο συζητά την ενοποίηση όλων των οργανισμών ελέγχου της αδήλωτης εργασίας. Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις εξέφρασε η Αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Αθλητισμός
  • Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της απόκτησης του Σέρβου μέσου Αλεξάνταρ Κατάι και του Μαυροβούνιου Πετ Γκρμπιτς από τον Ολυμπιακό. Οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη χώρα μας από την Τρίτη, θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά τότε θα υπογράψουν τα συμβόλαιά τους. Εν τω μεταξύ, μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα της επιστροφής του Δημήτρυη Ελευθερόπουλου στον Ολυμπιακό.
  • Στην Αθήνα αναμένεται την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο μάνατζερ του Σίντνεϊ Γκοβού προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λύση του «χρυσού» συμβολαίου που έχει υπογράψει ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με τους «πράσινους». - O Σισέ ομολογεί ότι θέλει Λάτσιο αλλά επιστρέφει Ελλάδα...
  • Παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρούνται οι Χοσέ Κάρλος και Χουάν Κάλα, οι οποίοι έχουν δώσει τα χέρια με τους «κιτρινόμαυρους» και για διαδικαστικούς λόγους η υπογραφή των συμβολαίων τους μετατίθεται για την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Η διπλή αυτή μεταγραφή δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί την Τρίτη επειδή δεν έγινε δυνατό η Σεβίλη να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση των δύο παικτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου