Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2011

* Παραλύουν την Τρίτη και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
* Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, με την αίτηση που κατέθεσε η διοίκηση της επιχείρησης με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
  • Παραλύουν την Τρίτη και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
  • Το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ανέγνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν αναφορές του σε τανκς που θα κληθούν να προστατέψουν τις τράπεζες. Τα πυρά, πάντως, συνεχίστηκαν, ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης, δήλωνε αργότερα ότι θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Πάγκαλου.
  • Ονομαστική ψηφοφορία αλλά και διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ζητούν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αφήνει η Δημοκρατική Συμμαχία.
  • Στους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής αναφέρθηκε κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας. Στην ομιλία του επανέλαβε ότι συμφωνεί με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου, την δημοσιονομική εξυγίανση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά δεν πιστεύει ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα τους πετύχει.
Κόσμος
  • Η Λιβύη δεν πρόκειται να αποδεχτεί τις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη σχετικά με τον ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης· απορρίπτει με τον τρόπο αυτό την εξουσία του Δικαστηρίου το οποίο νωρίτερα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Καντάφι, το γιο του και ον αρχηγό μυστικών υπηρεσιών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
  • Ένοχο στα περισσότερα από τα αδικήματα για δωροδοκία και διαφθορά έκρινε σε δεύτερο βαθμό δικαστήριο τον πρώην κυβερνήτη του Ιλινόι, Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς, σχετικά με την αναπλήρωση της έδρας του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερουσία.
  • Το πρώτο βήμα για ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε τη Δευτέρα με την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της χώρας, μια διαδικασία που το Ρέικιαβικ ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, παρά το ενδεχόμενο περιπλοκών. «Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Ισλανδία», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Όσουρ Σκαρφέντινσον.
  • Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή 4.200 στρατιωτών από την Αιθιοπία στην περιοχή της πόλης Αμπιέι η οποία διεκδικείται από το Σουδάν και τις δυνάμεις του μελλοντικού Νοτίου Σουδάν.
  • Την ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών με την αντιπολίτευση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των συνταγματικών αλλαγών ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Συρίας, χωρίς να έχει κοπάσει καθόλου το κύμα αντίδρασης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οικονομία
  • Με ανάμεικτα πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τη διαφαινόμενη συμφωνία των ευρωπαϊκών αρχών με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για συμμετοχή στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος. Ενισχυμένη και η Γουόλ Στριτ, όπου τους δείκτες ενίσχυσαν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών τεχνολογίας και η άνοδος έφερε τον Dow Jones ξανά πάνω από τις 12.000 μονάδες.
  • Η κατάργηση του φορολογικού «μπόνους» για τις αποδείξεις, η μείωση του πλαφόν στα επιδόματα ανεργίας, η «προικοδότηση» του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους και η επιστροφή χρημάτων από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ συγκαταλέγονται στις βασικότερες αλλαγές στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου που κατατέθηκε στη Βουλή. Με προσθήκη, το τέλος επιτηδεύματος καθορίζεται για φέτος στα 300 ευρώ. Οι αλλαγές ορίζουν επίσης πως η προβλεπόμενη εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει γίνει μέχρι το Σεπτέμβριο, αντί για το Δεκέμβριο, του 2013.
  • Να καθησυχάσει ότι τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου είναι προσωρινά και οι μεγάλες αδικίες που δημιουργούν θα διορθωθούν μέσω ενός νέου ριζικά αλλαγμένου φορολογικού πλαισίου, που εντός των επόμενων μηνών θα είναι έτοιμο, προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ.Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή. Το νέο φορολογικό είναι «ηθική δέσμευση, ούτε πολιτική ούτε πολιτικάντικη». Μίλησε για άλλη μια φορά για δύσκολες συνθήκες και εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Την επαναδιαπραγμάτευση μέτρων και προγράμματος μετέθεσε χρονικά μετά την εξασφάλιση της 5ης δόσης.
Αθλητισμός
  • Tην απόκτηση του ΑΦΜ της Καβάλας προκειμένου ο Ηρακλής να συνεχίζει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ, πρότειναν ομόφωνα οι παράγοντες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ηρακλή, στη Γενική Συνέλευση των «κυανολεύκων» που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Ιβανώβειο. Την Πέμπτη η τελική απόφαση με ψηφοφορία.
  • Μια ακόμη… βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να βάλει η υπόθεση με τα «στημένα», αφού σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Blue sky», ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική παρέμβαση για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (6-0), αλλά και για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου (0-4). Αδαμίδης: «Καμία εμπλοκή της ΑΕΚ».
  • Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Αχιλλέας Μπέος, καθώς ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, κρίθηκε προφυλακιστέος από τον 9ο τακτικό ανακριτή εξαιτίας της συμμετοχής του στο σκάνδαλο με τα «στημένα». Ο Μπέος ήταν ο τρίτος που κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά τον Βασίλη Καρακούλια και τον Γιώργο Τσακογιάννη. Αντίθετα, ο Σταύρος Ψωμιάδης ήταν ο πρώτος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Δημόπουλος, Θανάσης Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Νίκος Ζαμάνης. Την Τρίτη θα απολογηθούν οι Νικόλαος Χάλκος και Βασίλης Γεωρτσιάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου