Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2011

  • Σοβαρά προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας στις 28 και 29 Ιουνίου. Ήδη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον σιδηρόδρομο έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες. Ιδιαίτερα πιθανή είναι και η συμμετοχή των σωματείων των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) στις κινητοποιήσεις είτε με στάσεις εργασίας είτε με απεργίες.
  • Το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία και θα το καταψηφίσει, ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία δεν συμμετείχε στη συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Στην ψηφοφορία θα μετάσχουν ο ΛΑΟΣ, που αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.
  • Τον έναν μήνα έκλεισαν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, και η διαμαρτυρία συνεχίζεται: Οι «Αγανακτισμένοι», που έδωσαν το «παρών» και την Παρασκευή στην πλατεία, καλούν για διήμερες κινητοποιήσεις και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
  • Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Η συζήτηση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης.
  • Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπονται για το Σάββατο περιμετρικά της περιοχής του Καλλιμάρμαρου, λόγω της τελετής έναρξης των Special Olympics 2011. Ανάλογες ρυθμίσεις θα υπάρξουν και στις 4 Ιουλίου κατά την τελετή λήξης των αγώνων.
Κόσμος
  • Η Βουλή των ΗΠΑ απέρριψε με ευρεία πλειοψηφία νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να εγκρίνει τη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη για ένα χρόνο. Παράλληλα, απέρριψε και νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την διακοπή χρηματοδότησης για τον πόλεμο στη Λιβύη. Αν και η απόφαση δεν έχει άμεση συνέπεια στη συνέχιση των επιχειρήσεων, πρόκειται πάντως για συμβολική απόρριψη των ενεργειών του προέδρου, που είναι άλλωστε κατά το αμερικανικό Σύνταγμα και αρχηγός του στρατού.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιμείνει σε μία «ισορροπημένη προσέγγιση» στα ζητήματα της περιστολής του ελλείμματος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και του ανωτάτου ορίου κρατικού δανεισμού κατά τις διαβουλεύσεις που θα έχει τη Δευτέρα, υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος. Αναλυτές εκτιμούν καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012, ο Μπ.Ομπάμα θέλει να αναλάβει ο ίδιος την κρίσιμη διαβούλευση για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος και το ανώτατο όριο κρατικού δανεισμού.
  • Την ώρα που τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκαζαν την αδιαλλαξία του καθεστώτος της Συρίας, χιλιάδες Σύροι πολίτες κατέβαιναν στους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας, διαδηλώνοντας κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών στην Δαμασκό και σε περιοχές γύρω από αυτήν, και υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 15 νεκρούς. Χιλιάδες Σύροι συνεχίζουν, εν τω μεταξύ, να καταφεύγουν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις του στρατού.
  • Προτάσεις και σκέψεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να είναι ευκολότερη η είσοδος στη Βουλή των μικρών κομμάτων διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντεβέντεφ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτιάξει και δικό του κόμμα.
  • Εντυπωσιακή «στροφή» πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, γραμματέας του κεντροαριστερού κόμματος Ιταλία των Αξιών, δηλώνοντας: «Ο Μπερλουσκόνι είναι μόνος. Αν προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα τον στηρίξω». Ο Ντι Πιέτρο θεωρείτο ορκισμένος εχθρός του Ιταλού πρωθυπουργού και είχε προτείνει την κατάργηση της δικαστικής του ασυλίας.
Οικονομία
  • Έντονη είναι η αντίδραση του ΕΒΕΑ στην φοροκαταιγίδα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Κ.Μίχαλος δήλωσε ότι «το τσουνάμι των νέων φόρων που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα πνίξει τη χώρα μας». Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου, λέγοντας ότι με τη ρητορική του ικανότητα επιχείρησε να δημιουργήσει μαγική εικόνα, καθώς και ότι ήρθε με πιο εχθρικές διαθέσεις από τον προκάτοχό του. Ο ΕΒΕΑ ζητά αλλαγή πολιτικής για να αποφευχθεί η καταστροφή, αλλιώς να η χώρα να πάει σε εκλογές. «Θα βουλιάξει η αγορά», επισημαίνει η ΕΣΕΕ.
  • Δραστικό περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς φέρνει ο εφαρμοστικός νόμος, με ρυθμίσεις για άμεση εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού για το 2011 και στη συνέχεια την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις μέχρι το 2015, ενώ εισάγεται επίσης και η εργασιακή εφεδρεία.
  • Νέες ανατροπές στις ήδη απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις με περαιτέρω ελαστικοποίηση και νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος. Παρά το γεγονός δε ότι οι προβλέψεις για την ανεργία μιλούν για 20%, αυστηρές προϋποθέσεις τίθενται και για την παροχή του επιδόματος ανεργίας, με συνέπεια τον περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων. Όλες οι ρυθμίσεις που σύμφωνα με τους ειδικούς γυρίζουν την αγορά εργασίας πολλές δεκαετίες πίσω καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα.
Αθλητισμός
  • Σε προφορική συμφωνία με τη Βοϊβόντινα για την απόκτηση του Αλεξάνταρ Κατάι έφτασε ο Ολυμπιακός και ο 20χρονος Σέρβος αναμένεται την Τρίτη 28/6 στον Πειραιά για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτες, παράλληλα, κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία ανέρχεται στα τρία εκατ. ευρώ, στην Βαλενσιέν προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της γαλλικής ομάδας και να φτάσουν στην απόκτηση του Κάρλος Σάντσες.
  • Σε απολογία από την ΠΑΕ Αρης έχει κληθεί ο Κώστας Μενδρινός, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες. «Δεν θέλουμε να προτρέχουμε, τον έχουμε καλέσει σε απολογία τη Δευτέρα για να μας πει τι ακριβώς έχει συμβεί» δήλωσε χαρακτηστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, τονίζοντας ότι ακόμα και ένα αθώο ποντάρισμα ενοχλεί τη διοίκηση των «κιτρίνων».
  • Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια στο ποδόσφαιρο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Διαγόρας Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα της Εισαγγελίας Αθηνών. «Εύχομαι η έρευνα να φέρει αποτελέσματα και να επανέλθει η νομιμότητα και η διαφάνεια στο ποδόσφαιρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρυσοχοϊδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου