Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2011

Ελλάδα
*   Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Παρασκευή, τα φαρμακεία σε Αθήνα, Πειραιά και Πελοπόννησο. Με εντολή του υπουργείου Υγείας, τα φαρμακεία των νοσοκομείων Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους.
*   Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή αναμένεται να προσέλθει την Παρασκευή ο 23χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη στη Νέα Κηφισιά και ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης.
*   Εκκενώθηκε τελικά το κτίριο της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, μετά την τελευταία υποχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, επί των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Όπως συμφωνήθηκε οι απεργοί πείνας μετακινήθηκαν συντεταγμένα, σε πορεία, μαζί με όσους τους συμπαραστέκονται, στο κτίριο το οποίο είχαν προτείνει αρχικώς οι πρυτανικές αρχές. Με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκε βίαιη εκκένωση της Σχολής. Παρά την αρχική συμφωνία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε νέα σοβαρή εμπλοκή, η οποία καθυστέρησε τη μετακίνηση των μεταναστών.
*   Με τροποποιήσεις κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών Αττικής. «Αντικατάσταση» των συλλογικών συμβάσεων, αντί για κατάργησή τους, προβλέπει το σχέδιο νόμου, ενώ εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάταξη όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους. Κινητοποιήσεις εξετάζουν οι εργαζόμενοι.
*   Κριτική στις θέσεις της αντιπολίτευσης άσκησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την μη αβλαβή διέλευση τουρκικής φρεγάτας Yildirim από τα ελληνικά χωρικά ύδατα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Κόσμος
*   Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, καθώς χιλιάδες άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή, μετά την προσευχή. Στο Κάιρο έφτασε ο Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι και δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής του καθεστώτος. Δύο ηγέτες της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων συνέλαβαν οι αρχές. Αναφορές για προβλήματα στο Διαδίκτυο και στην κινητή τηλεφωνία.
*   Μετά από ημέρες πίεσης των πολιτών που ζητούν πλήρη εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από όλα τα στοιχεία του καθεστώτος του Μπεν Άλι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ευρύ ανασχηματισμό απομακρύνοντας όσους βασικούς υπουργούς και συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου παρέμεναν σε αυτή.
*   Ένα από τους βαρύτερους χειμώνες των τελευταίων ετών ζουν οι ανατολικές ΗΠΑ όπου την Πέμπτη για άλλη μία φορά έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση · χιλιάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα αεροδρόμια που έκλεισαν λόγω του καιρού, ακυρώθηκαν πτήσεις, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.
*   Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Ουγκάντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών του στοιχείων από εφημερίδα. Η ομάδα όπου συμμετείχε ο Κάτο ανέφερε ότι είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του μετά το δημοσίευμα. «Σοκαρισμένες» δηλώνουν οι ΗΠΑ.
*   Στη μεγάλη διαδήλωση της Παρασκευής κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ στρέφεται το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας, με το μαζικό κίνημα της Αιγύπτου να ενισχύεται τόσο από την άφιξη του Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι στη χώρα, όσο και από τη στήριξη που προσφέρουν για πρώτη φορά στην εξέγερση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε την Πέμπτη από αστυνομικά πυρά, ταραχές ξέσπασαν σε πολλές αιγυπτιακές πόλεις. Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές αρχές διαψεύδουν ότι ο γιος του Μουμπάρακ έφυγε από τη χώρα.

Οικονομία
*   Την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη θα ληφθούν μέσα στους επόμενους μήνες, εξέφρασε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από το Νταβός της Ελβετίας. Υπογράμμισε πως η αβεβαιότητα που επικρατούσε προ εξαμήνου για την ελληνική οικονομία δεν υφίσταται πλέον, αφενός λόγω της ύπαρξης του μηχανισμού στήριξης, αφετέρου λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής που οδήγησε το 2010 σε μείωση του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ.
*   Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων με το σύνθημα «δουλειά και όχι ανεργία».
*   Με μικρές μεταβολές και ανάμεικτα πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Πέμπτη. Mε μικρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου