Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Ελλάδα
    *   Προς εκτόνωση φαίνεται πως οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραμονή των 253 μεταναστών στη Νομική. Μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις με φορείς για την εξεύρεση λύσης οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, που πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής. Οι μετανάστες θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν την πρόταση των πρυτανικών αρχών. Την κατάργηση του ασύλου εισηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
    *   Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα τις τελευταίες ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο, συνθήκες παγετού και χιόνια στα ορεινά. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που στο Ιόνιο θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής.
    *   Διερευνητική συζήτηση φορέων και κινήσεων πολιτών για τα διόδια, για συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες των επιτροπών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνηση Γαλατσίου «Άλλος Δρόμος». Αντιπρόσωποι κινήσεων πολιτών, φορέων και επιτροπών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συνεδρίασαν και συναποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα.
    *   Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την παραμονή των 253 μεταναστών στη Νομική φαίνεται πως βρέθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, οι απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης σε άλλο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής. Οι μετανάστες είχαν δηλώσει νωρίτερα αταλάντευτοι στην απόφασή τους για απεργία πείνας, αλλά με πρόθεση διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του χώρου παραμονής τους.
    *   Έναν 24χρονο νεαρό συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά. Επάνω του βρέθηκε ένα όπλο, χειροβομβίδα και ταυτότητα, της οποίας η γνησιότητα εξετάζεται. Στην υπόθεση αναμένεται να υπάρξει εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


    Κόσμος
    *   Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σαέμπ Αραφάτ, βασικός διαπραγματευτής των Παλαιστινίων με το Ισραήλ, μετά τις αποκαλύψεις του Al Jeery για τα παρασκήνια των συνομιλιών, λέγοντας ότι οι αναφορές του καναλιού βάζουν τη ζωή του σε κίνδυνο.
    *   Δύο άτομα, ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν στο Κάιρο κατά τον πετροπόλεμο διαδηλωτών και αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης. Με πλαστικές σφαίρες απάντησε η αστυνομία σε μία προσπάθεια να διαλύσει πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης παρά τη σχετική απαγόρευση από τις Αρχές. Διαδηλώσεις και στο Σουέζ όπου το πλήθος προσπάθησε να πυρπολήσει κυβερνητικό κτίριο.
    *   Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έκπτωτου Τυνήσιου πρόεδρου Μπεν Άλι και έξι συγγενών του, μετά από αίτημα της νέας κυβέρνησης της χώρας. Η Τυνησία κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο και την οικογένειά του πως απέκτησαν παράνομα κινητή και ακίνητη περιουσία στα 23 χρόνια κυριαρχίας του Μπεν Άλι αλλά και ότι έβγαλαν παράνομα κεφάλαια από τη χώρα όταν ξέσπασε η «Επανάσταση του Γιασεμιού».
    *   Tα αρχεία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στο Ισραήλ ψηφιοποίησε και διαθέτει το μουσείο στο Ίντερνετ σε συνεργασία με την Google. Το πρώτο μέρος του υλικού περιλαμβάνει 130.000 φωτογραφίες που διατηρεί στα αρχεία του το Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα έγγραφα και φωτογραφίες.
    *   Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός για το μέλλον της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «ο τυφώνας Ρούμπι αργά ή γρήγορα θα περάσει». Οι συνεργάτες του Μπερλουσκόνι πιστεύουν ότι στην Βουλή και τη Γερουσία, έστω και με μικρή διαφορά, η μπερλουσκονική κεντροδεξιά συνεχίζει να διατηρεί την πλειοψηφία. Κάτι που επαληθεύτηκε και το απόγευμα της Τετάρτης, με το «όχι» στην ψήφο δυσπιστίας κατά του υπουργού Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι. Τα κανάλια του Μπερλουσκόνι βάζουν, εν τω μεταξύ, ξανά στο στόχαστρο τον Τζιανφράνκο Φίνι.


    Οικονομία
    *   Στο επίκεντρο των ελέγχων των εμπειρογνώμων της τρόικας βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη, η εφαρμογή του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα εστιάσουν στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2010, στις υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στη λειτουργία του ανταγωνισμού.
    *   Σανίδα σωτηρίας ψάχνει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η οποία από 1ης Φεβρουαρίου ενδέχεται να αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των 550 εργαζομένων, ενώ είναι πιθανόν να μη μπορεί να λάβει ούτε φορολογική ενημερότητα, λόγω οφειλής προς τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Η γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τρίτη φορά και, άρα, ματαιώθηκε οριστικά, λόγω μη συμμετοχής των μετόχων.
    *   Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών και της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, μετά το θετικό κλίμα που προκάλεσε στα χρηματιστήρια διεθνώς η προαναγγελία του Μπ.Ομπάμα για μείωση της φορολογίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Πάνω από το φράγμα των 12.000 βρισκόταν για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης ο Dow Jones, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου