Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Χωρίς λεωφορεία θα μείνει για πέντε ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, η Αθήνα τη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Νέος κύκλος συναντήσεων μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπων των εργαζομένων ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου. Κατά πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  • Τη ζωή του έχασε 55χρονος εργαζόμενος στη Χαλκίδα, όταν προσπάθησε να σβήσει πυρκαγιά στο γερανοφόρο όχημα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.
  • Ογδόντα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων». Παράλληλα, 24 πορίσματα διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τον καταλογισμό από τους επιθεωρητές της ζημιάς του Δημοσίου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 7,3 εκατ. ευρώ.
  • Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.
Κόσμος
  • Νέα διαδήλωση έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, την Τύνιδα, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της «επανάστασης του γιασεμιού». Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του ο μεταβατικός πρωθυπουργός Μοχάμαντ Γανούσι δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική μετά τις δημοκρατικές εκλογές.
  • Στην ανάγκη να διατεθούν υψηλότερα κονδύλια στην Παιδεία, τις Υποδομές, την Έρευνα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αναφερθεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους (State of the Union), το βράδυ της Τρίτης. Η ατζέντα του προέδρου έχει αλλάξει σημαντικά με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί έχουν χάσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  • Στους 785 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν την Βραζιλία. Οι επίσημες αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα αγγίξει τους 1000 νεκρούς, καθώς αναφέρονται ακόμη 400 άνθρωποι ως αγνοούμενοι. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία.
  • Κάλεσμα για συμφιλίωση απηύθυνε στους Αϊτινούς ο εξόριστος -επί 25 έτη- δικτάτορας Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ, ο οποίος επέστρεψε αιφνίδια στη χώρα. Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Ντιβαλιέ εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του καθεστώτος του, αλλά τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα της συνεργασίας. Ο ίδιος, πάντως, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά.
  • Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κέντρο των Τιράνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και σε οπαδούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν αντικυβερνητική διαδήλωση. Έκκληση για ηρεμία απηύθυναν ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμπίρ Τόπι και η Αντιπολίτευση μετά τη δραματική τροπή των γεγονότων.
Οικονομία
  • Σχέδιο για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης επεξεργάζεται η ΕΕ, με τη Γερμανία να εμφανίζεται πιο συναινετική, εφόσον υιοθετηθεί πλαίσιο σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ετοιμάσει το δικό του κείμενο 15 προτάσεων για τη σωτηρία του ευρώ, το οποίο προβλέπει ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών και ευρω-ομόλογο.
  • Στο πράσινο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή. Μεικτό το κλείσιμο στη Νέα Υόρκη, όπου ανάμεικτες ήταν και οι ειδήσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα.
  • Την αγορά χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης με μεγάλη έκπτωση προτείνει ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών Εντμόν Αλφαντέρι ως μέρος της αναμενόμενης «ολοκληρωμένης απάντησης» της ΕΕ στην κρίση, σε συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής. «Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα» υπογράμμισε κατά την έναρξη της συζήτησης η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου