Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οικονομικές ατασθαλίες στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Σπρίγκφιλντ, Massachusetts

Παίζουν με τη φωτιά.
Ανοίγουν παράθυρο στην εφορία για έρευνα και σε άλλες κοινότητες
και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2011
Οικονομικές ατασθαλίες ανακαλύφθηκαν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Σπρίγκφιλντ της Μασαχουσέτης, των οποίων, ωστόσο, το μέγεθος παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής. Ηδη διεξάγεται έρευνα και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές κι έχει προσληφθεί δικηγόρος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Διά μέσου του ίντερνετ, facebook, υπάρχει δήλωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Νικόλ Λιπ (Nicole Lipp), αναφέρει τα εξής: «Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου έχει ανακαλύψει ατασθαλίες στις οικονομικές του δηλώσεις, καθώς διεξήγαγε έλεγχο ρουτίνας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχε συμμετοχή κανείς από το κοινοτικό συμβούλιο, ούτε κανείς που να ανήκει στην κοινότητά μας του Αγίου Γεωργίου.
Εχουμε επικοινωνήσει με την Αστυνομία, τις αρμόδιες Αρχές, κι έχομε προσλάβει νομικό σύμβουλο.
Δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκτιμούμε την υποστήριξη που έχει επιδείξει ολόκληρη η κοινότητά μας και εξακολουθεί να επιδεικνύει, καθώς ενωνόμαστε όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε αυτήν την ατυχή κατάσταση».
Σε άλλη ερώτηση του «Ε.Κ.» αν υπάρχει υποψία για άτομο ή άτομα εκτός κοινότητας, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Στάμας είπε πως «δεν υποψιαζόμαστε κανέναν από το κοινοτικό συμβούλιο ή κανέναν που παρέχει εθελοντικά το χρόνο και τις υπηρεσίες τους».
Στην ερώτηση ποιος έκανε την οικονομική ατασθαλία, ο π. Στάμας απάντησε «κανείς από την κοινότητας», ενώ στην έκκληση του «Ε.Κ.» «π. Χριστόφορε μιλήστε μας με διαφάνεια τι ακριβώς συμβαίνει», είπε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για τον Τύπο, σας λέγω απλώς αυτά που λέγει η δήλωση της προέδρου».
Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στην πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Νικόλ Λιπ, παρέμεινε αναπάντητο μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.
Εν τω μεταξύ, στάλθηκε γράμμα στους ενορίτες από την επιτροπή των οικονομικών και συνδρομών (Stewardship Committee) στα μέλη της κοινότητας, με το οποίο τους ζητά να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της κοινότητας εάν έχουν στείλει τις χρηματικές τους συνδρομές στην κοινότητα.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι αρκετοί ενορίτες καταβάλλουν τη συνδρομή τους προς την κοινότητα με ρευστό, όπως ρευστό δίνουν και για έκτακτες δωρεές, αλλά και εντός φακέλων τις Κυριακές!
Η κοινότητα εφαρμόζει το σύστημα της ελεύθερης προσφοράς και συμμετοχής, γνωστό ως Stewardship. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία της κοινότητας, ο οικονομικός προϋπολογισμός της για το έτος 2011 ανέρχεται σε 440 χιλιάδες δολάρια. Η κοινότητα συγκροτείται από 500 και πλέον οικογένειες.
Εν τω μεταξύ, το θέμα έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στην τοπική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό 22 της περιοχής του Σπρίγκφιλντ, ενώ σχετικό δημοσίευμα είχαν η εφημερίδα «Μπόστον Χέραλντ» και το «Ασοσιέιτεντ Πρες».
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα ο ιερέας Χριστόφορος Στάμας είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στους ενορίτες της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου με το οποίο τους προσκαλούσε να είναι παρόντες την (περασμένη) Κυριακή στην εκκλησία διότι θα γίνει κάποια ανακοίνωση μεγάλου ενδιαφέροντος.
Στο τέλος της Λειτουργίας, η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νικόλ Λιπ, είπε στο εκκλησίασμα ότι έχει να ανακοινώσει κάποια δύσκολα νέα, λέγοντας ότι έχει επισημανθεί ότι χάθηκαν χρήματα, ενώ έκανε λόγο για υπεξαίρεση. Η κ. Λιπ είπε ακόμα στο εκκλησίασμα ότι διεξάγεται έρευνα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου