Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

H Eυρωπαϊκή Ενωση εξετάζει επιμήκυνση του ελληνικού χρέους από τα 3 στα 30 χρόνια

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2011
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία στα 30 χρόνια, γράφει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές από χώρες της ευρωζώνης.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας Αξελ Βέμπερ, ο γερμανός επικεφαλής της Bundesbank και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρότεινε να επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που παραμένει στα τρία χρόνια για Ελλάδα και τα επτά για την Ιρλανδία, στο πλαίσιο σύνοικου πακέτου ως μέρος ενός συνολικού πακέτου.
Σύμφωνα με το Reuters η ιδέα έπεσε στο τραπέζι στις συνομιλίες μεταξύ υπουργών, κεντρικών τραπεζιτών και αξιωματούχων στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Ακούγονται διάφορες ιδέες, δεν ξέρω πόσο βάρος έχει η συγκεκριμένη, αλλά προφανώς δεν μιλάμε για κάτι ανήκουστο. Η Βρετανία και κάποιες άλλες χώρες αποπλήρωσαν πρόσφατα ομόλογα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου» σημείωσε ανώτερη πηγή της ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ (από το Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου