Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

From San Diego

Από τη Βοστώνη στο Σαν Ντιέγκο
Στο αεροπλανοφόρο Midway
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2011
Βρισκόμαστε στη Νότια Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην πόλη του San Diego.
H Aθήνα της Αμερικής (Βοστώνη) κάθε άλλο παρά το κλεινό άστυ θυμίζει τις ημέρες αυτές όπου η περιοχή είναι όμηρος της βαρυχειμωνιάς με πολύ χιόνι και θερμοκρασία κάτω από το μηδέν Φαρενάϊτ (0 βαθμούς Fahrenheit = με -17.2 Celsius). Δηλαδή όταν είναι μηδέν Φαρενάϊτ σε Κελσίου είναι μείον 17,2. Έτσι αφήσαμε για μερικές ημέρες την παγωμένη και χιονισμένη Βοστώνη με τις πολικές θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές πλησιάζει το -25 βαθμούς Κελσίου και βρισκόμαστε στην ηλιόλουστη μεγαλούπολη της Νότιας Καλιφόρνιας όπου η θερμοκρασία είναι στους 80 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή κοντά στους 27 βαθμούς Κελσίου. Αλλά δεν είναι μόνο η θερμοκρασία στο San Diego αλλά είναι και το ξερό κλίμα που πραγματικά είναι Μεσογειακό. Με άλλα λόγια πιά Βοστώνη και Αθήνα της Αμερικής όπου έχει πολικό ψύχος εδώ είναι η Αθήνα στη Νότια Καλιφόρνια τουλάχιστον από καιρικές συνθήκες. Έτσι η παραλία του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στις πορτοκαλιές τις λεμονιές και τις ελιές μας φέρνει κοντά στην Αθήνα, στην Ελλάδα και ας είμαστε 8,500 χιλιάδες μίλια μακριά και 9 ώρες διαφορά.
Έχουμε βρεθεί και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ αλλά το κλίμα της Νότιας Καλιφόρνιας είναι πολύ καλύτερο και από αυτό της Φλώριδας. Στα αξιοθέατα της πόλης είδαμε την παλιά πόλη όπου υπάρχει μία γειτονιά αρκετά μεγάλη με παραδοσιακά κτήρια που θυμίζουν Μεξικό, καουμπόηδες και Ινδιάνους. Στο λιμάνι της πόλης επισπευτήκαμε το αεροπλανοφόρο Midway που από το 2005 χρησιμοποιείται σαν μουσείο, ενώ ακριβώς απέναντι στο ναύσταθμο είναι αγκυροβολημένο το νέο αεροπλανοφόρο που κινείτε με ατομική ενέργεια το Roland Reagan.
Το Sea World είναι κάτι σαν αυτό του Orlando τη Φλώριδας αλλά με μία δόση Χόλυγουντ αφού τα σόου με τα δελφίνια θυμίζει χολιγουντιανή παράσταση.  Το ζωολογικό κέντρο (San Diego Zoo) είναι το καλύτερο στο κόσμο.
Η νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης είναι γύρω από την 5η Λεωφόρο (Fifth Avenue). Στο San Diego υπάρχουν μερικά εστιατόρια κατά όνομα Ελληνικά αλλά όχι και με ελληνικό φαγητό όπου μόνο το όνομα είναι Ελληνικό. Ένα από αυτά είναι το Athens Market Restaurant στο κέντρο της πόλης και το POSEIDON περίπου 17 μίλια βόρεια. Αυτό το τελευταίο θυμίζει Ελλάδα και μάλλον Κουρούτα Αμαλιάδας αφού κυριολεκτικά είναι πάνω στο κύμα αλλά το μενού του δεν έχει ούτε ένα ελληνικό φαγητό. Τα φαγητά είναι σχετικά σε λογικές τιμές αλλά τα Ελληνικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβα. Η βενζίνη είναι μισό δολάριο το γαλόνι ακριβότερη από τη τιμή που έχει στη Βοστώνη.
Πάντως το San Diego έχει πολλούς Μεξικάνικης καταγωγής αλλά θα βρεις κόσμο από κάθε γωνιά των ΗΠΑ αφού οι κλιματολογικές συνθήκες τραβούν πολύ τουρισμό. Αυτά για τώρα από τη Νότια Καλιφόρνια όπου το θερμόμετρο δίχνει 81 βαθμούς, καλό χειμώνα φίλοι στη Βοστώνη και καλό ξεχιόνισμα

Από το San Diego
Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου