Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Eνας πραγματικος ηγέτης που έφυγε νωρίς... ...και κανεις πολιτικος δεν εμφανιστηκε στο μνημοσυνο του!

Tελέστηκε, χθες, στην Κοίμηση Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, τριετές μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στην επιμνημόσυνο δέηση προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ παρόντες ήταν 14 μητροπολίτες, φίλοι και συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και πολλοί πιστοί.
Αλγεινή εντύπωση και πρικρόχολα σχόλια για την πολιτική μας ηγεσία προκάλεσε η απουσία πολιτικών.
Και πώς άλλωστε να πάει κανείς, όταν ο μακαριστός Χριστόδουλος υπήρξε, ότι δεν μπορεί να γίνει κανείς από τους σημερινούς πολιτικούς. Ηγέτης και εμπνευστής για τον λαό. Απλός, ζεστός και προσιτός κέρδισε μια θέση στην καρδιά των απλών ανυστερόβουλων Ελλήνων και πολεμήθηκε χυδαία από όσους ο λαός αποστρέφεται.
Η ζήλια και ο φθόνος ήταν έκδηλος όταν για το ζήτημα των ταυτοτήτων συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μόνο ίσως με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το “ μακεδονικό” μπορεί να συγκριθεί. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να εμπνεύσει και να συγκεντρώσει τέτοιο πλήθος.
Ήταν ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα ώστε να συρρικνωθεί η δύναμη του ελληνισμού, και λοιδορήθηκε γι’αυτό, ο πρώτος που προσπάθησε να αφυπνίσει τον Έλληνα και να τον προετοιμάσει γι’αυτό που έχει ήδη έρθει.
Εκσυγχρόνισε την Εκκλησία της Ελλάδος, της έδωσε φωνή, λόγο, άποψη και δέχτηκε από παντού τα πυρά εκτός από τον κόσμο. ”Είμαι ο Χριστόδουλός σας” είπε σε μία από τις τελευταίες του δηλώσεις και αυτό ακριβώς ήταν. Ο Χριστόδουλος του λαού, ο ηγέτης που είχε ανάγκη ο ελληνισμός, για να δώσει μάχες. Κι αυτό που δεν κατάφερε ποτέ κάποιος πολιτικός.. Έκανε την νεολαία να τον αγαπήσει. Ο πρώτος του κι όλας λόγος ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ήταν ένα μεγάλο συγγνώμη από την γενιά του προς τους νέους για όλα αυτά τα όνειρα που οι προηγούμενες γενιές τους στερούν. Μαθητής ακόμη άκουσα τον λόγο του και πραγματικά με άγγιξε.
Αρχιεπίσκοπε των Ελλήνων μακαριστέ Χριστόδουλε μας λείπεις. Πληγώνουν και ματώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες επειδή κανείς δεν είναι άξιός σου να αντισταθεί. Λίγο ακόμη να ήσουν μαζί μας ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα να είχαμε περισσότερες αντιστάσεις σε ότι ήρθε κι έρχεται…

ΠΗΓΗ: http://filologos10.wordpress.com/2011/01/24/%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82/#more-19623
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΨΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ! 
-Nikos Kafkas, Boston USA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου