Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Να πάρουμε ομόλογα;

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2011
Όπως μας πληροφορούν από τη Γενέτειρα σύντομα θα είναι κοντά μας οι “λεβέντες” και “λεβέντισσες τύπου Δόλλη και Κυπαρισίδη να μας μιλήσουν για το ότι πρέπει να πάρουμε ομόλογα. Λένε ότι πρέπει να μαζέψουν μερικά δις για να λυτρώσουν την Ελλάδα από το έλλειμα αλλά και για να δείξουν στους “εταίρους” ότι να στις δύσκολες στιγμές η ελληνική ομογένεια και γενικά ο ελληνισμός απανταχού της γης ενδιαφέρετε.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι είμαστε πατρώτες και θα είμαστε πάντοτε και όποτε η Ελλάδα μας είχε και μας έχει ανάγκη. Αλλά, θα πρέπει να συμμορφωθούν και οι έχοντες και κατέχοντες στη Γενέτειρα γιατί μέχρι σήμερα δεν είδαμε ούτε ένα υπεύθυνο να πηγαίνει φυλακή!  Και από ότι λένε είναι πολλοί μα πάρα πολύ που ρημάξανε την Ελλάδα. Από τους “κοπρίτες' του Πάγκαλου μέχρι δημάρχους και υπουργούς.
Είδατε με το Βατοπέδι; Διαβάσατε για τις μίζες από αγορές εξοπλισμών κάθε είδους. Διαβάσαμε για τον Άκη και τόσους και τόσους άλλους που μάθαμε ή που δε μάθαμε αλλά από το πουθενά έγιναν πλοιοκτήτες. Έγιναν “Ωνάσηδες” γιατί είχαν το τρόπο (τη κουτάλα λέει ο λαός) και έφαγαν. Ακίνητα, μετοχές, καταθέσεις off shore εταιρείες. Έχουμε καταγγελίες ότι προμηθευτές τα έπιαναν για προμήθειες από κυλικεία μέχρι κυβερνητικά κτήρια. Από την άλλη μεριά έχουμε καταγγελίες για εργολαβίες και συντηρήσεις κτηρίων που ποτέ δεν έγιναν. Ασυδοσία και κονόμα στο έπακρο.
Πότε θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί; Αυτοί και οι άλλοι που έκαναν ακριβές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία και resorts σε θαλαμηγούς; Λένε ότι υπάρχει το πόθεν έσχες. Αυτό είναι για το λαό και τους υπαλλήλους (όχι για όλους).
Πότε θα αποδοθούν ευθύνες και θα τιμωρηθούν αυτοί οι "ατζαμήδες" πολιτικοί που έριξαν την Ελλάδα τόσο χαμηλά; Και δεν είναι το οικονομικό μόνο αλλά είναι και το ηθικό και το φιλότιμο του Έλληνα όπου γης. Φτάσαμε σε σημείο να μη μπορούμε να μιλήσουμε με φίλους Αμερικανούς γιατί το πρώτο πράγμα που μας λέγαν ήταν αυτό της οικονομικής κατάστασης που έχει έρθει η γενέτειρα και κανένας δεν τιμωρήθηκε. Πως θα πούμε στα ίδια μας τα παιδιά ότι θα διαθέσουμε $$$ για να πάρουμε ομόλογα και να στερήσουμε το χαρτζιλίκι τους, να κόψουμε από τις σπουδές τους για να πάρουμε ομόλογα τη στιγμή που οι κανένας στην Ελλάδα δεν πήγε φυλακή;
Τουναντίον, εκλέγονται και επανεκλέγονται. Η κάνουν το πεπόνι για λίγο μέχρι να περάσει η μπόρα και μετά πάλι σε θέσεις κλειδιά και και κυβερνητικούς θώκους. Και μιλάμε για όλα τα κόμματα ιδιαίτερα αυτά που είναι στη βουλή, ιδιαίτερα αυτά της εξουσίας.
Κύριοι, ελάτε. Αλλά ομόλογα δεν θα πάρει ο μέσος Έλληνας της διασποράς. Μόνο με λαϊκό δικαστήριο και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων θα μπορέσετε να πουλήσετε ομόλογα στην ομογένεια. Βάλτε μερικούς φυλακή αλλιώς μη κάνετε το κόπο να περάσετε τον Ατλαντικό. Είμαστε Έλληνες και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα πολλές φορές, κορόιδα δεν είμαστε.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου