Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Όταν αναγνωρίζονται οι αξίες του ανθρώπου

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 2011
Χθες έγινε η κηδεία της Σταυρούλας «Στέλλας» Παναγουλόπουλου και η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Τι κι αν ήταν ένα μέτρο χιόνι, τι κι αν οι θερμοκρασία ήταν στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου ο Ελληνο-Ορθόδοξος ιερός ναός του Brockton Massachusetts ήταν ασφυκτικά γεμάτος από συγγενείς, πατριώτες και φίλους της οικογένειας Γεώργιου Παναγουλόπουλου για να αποχαιρετήσουν τον καλό αυτό άνθρωπο, Στέλλα Παναγουλόπουλου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τι σειρά. Την Παρασκευή το απόγευμα δεν υπήρχε χώρος στάθμευσης γύρο από το νεκροπομπείο που η ήταν η σορός της Στέλλας. Η κοσμοσυρροή ήταν πολύ μεγάλη και παρ’ ότι η αίθουσα του νεκροπομπείου είναι μεγάλη φάνηκε μικρή για τους ανθρώπους που αγαπούσαν και εκτιμούσαν τη Στέλλα, την σύζυγο, τη μητέρα, τη γιαγιά, τη πατριώτισσα, τη φίλη. Τον απλό αυτό άνθρωπο με τη χρυσή καρδιά. Οι κοντά τις εκατό ανθοδέσμες και στεφάνια που κάλυπταν τους τρεις τοίχους μέσα στην αίθουσα γέμιζαν την ατμόσφαιρα με άρωμα ενώ η σειρά για να συλλυπηθούν τους οικείους και να ασπαστούν τη σορό ήταν μεγάλη. Γεμάτη η αίθουσα κόσμο ενώ στο βάθος έδειχνε η οθόνη μιας μεγάλης τηλεόρασης μονταρισμένες φωτογραφίες από τη ζωή της Στέλλας Παναγουλόπουλου με την οικογένεια της. Παρόντες και φανερά σοκαρισμένοι από το θάνατο της ο σύζυγος της Γεώργιος και τα παιδιά της Βασίλης Χριστίνα με τις οικογένειές των και η μικρότερη τους κόρη Βικτώρια. Δίπλα εκεί ήσαν και η μητέρα της Στέλλας καθώς και ο αδερφό της που ακόμα δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η κόρη και αδερφή έφυγε από τη ζωή.
Αλλά δεν ήταν μόνο Έλληνες και Ελληνίδες που ήρθαν να αποχαιρετήσουν την μεταστάντα αλλά ήσαν και πολλοί αμερικάνοι, φίλοι και γνωστοί.
Χθες στη κηδεία οι δρόμοι έκλεισαν από την αστυνομία για να περάσει η κηδεία. Από το νεκροπομπείο η πομπή πέρασε από το 398 Ash Street όπου σταμάτησε για λίγο. Ήταν η τελευταία φορά που η Στέλλα θα πέρναγε από το σπίτι της. Από κει η μακριά πομπή στην Ελληνική εκκλησία και μετά στο κοιμητήριο της πόλης. Ο κόσμος υπάκουσε στις εκκλήσεις των αρμοδίων και έμεινε στα αυτοκίνητα γιατί το χιόνι και ο πάγος δεν επέτρεπε να σταθούμε δίπλα στο μνήμα. Μόνο οι στενοί συγγενείς κατέβηκαν και έβαλαν τη μεταστάντα στη τελευταία της κατοικία. Μετά αρκετός κόσμος συμμετείχε στη μακαρία όπου κι εδώ η αίθουσα ήταν γεμάτη ενώ χρειάστηκε να βάλουν κι άλλα τραπέζια γιατί ο κόσμος ήταν πάρα πολύς.
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήσαν σύσσωμος ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης του οποίου η Στέλλα ήταν μέλλος και ο σύζυγός της Γεώργιος Παναγουλόπουλος πρώην Πρόεδρος με επικεφαλής τον νυν Πρόεδρο κ. Γεώργιο Καυκά ενώ παρόντες ήσαν και οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Βασίλης Καυκάς και Ηλίας Βασιλόπουλος, παρούσα ήταν και η πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου κυρία  Θεοδώρα Χρονοπούλου όλοι με μέλη των οικογενειών των καθώς και ταμίας του Συλλόγου κ. Γεράσιμος Ανδριολάτος. Παρόντες ήσαν και αντιπροσωπεία της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Λουκά Μαρίτσα από την Νέα Ιερσέη και οι Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος και Πήτερ Τσουκαλάς στελέχη της Πανηλειακής Ομοσπονδίας επίσης από την Νέα Ιερσέη και Νέα Υόρκη. Διάφοροι άλλοι αντιπρόσωποι από Μακεδονικούς και Ηπειρωτικούς Συλλόγους και την φιλόπτωχο της Κοινότητας του Brockton.
Στέλλα Αιωνία σου η Μνήμη, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου