Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα *   Εν μέσω σφοδρών πολιτικών αναταράξεων, κατατίθεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, το ογκώδες πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, με το οποίο κλείνει ένας κύκλος ερευνών ένδεκα μηνών. Από τη Δευτέρα αρχίζει η διάθεση των ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες, με αυξημένο κόστος λόγω των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων. Οι αυξήσεις στα εισιτήρια αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου. Αναλυτικά όλες οι αυξήσεις.
*   Kοινές περιπολίες Eλλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών ξεκινούν τη Δευτέρα εντός του βουλγαρικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο. Οι κοινές περιπολίες προβλέπονται στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας και έχουν στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος σε περιοχές που διαμένουν Έλληνες τουρίστες τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σε επόμενο στάδιο οι κοινές περιπολίες να γίνονται και εντός ελληνικού εδάφους κατά τη θερινή περίοδο, όταν τη χώρα μας επισκέπτονται Βούλγαροι τουρίστες.
*   Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες (πλημμέλημα) διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών. Η κατηγορία αφορά τα οικονομικά έτη 2006 - 2007 και σχετίζεται με την υπόθεση Siemens.
*   Μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα των δραστών οι οποίοι τα ξημερώματα της Κυριακής δολοφόνησαν με μαχαίρι έναν 20χρονο Ελληνο-αιγύπτιο μέσα στο σπίτι του στην οδό Κανελλοπούλου στο Παλαιό Φάληρο. Την ώρα της δολοφονίας στο σπίτι βρισκόταν και η υπόλοιπη οικογένεια, η οποία όμως δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.
*   Σε απεργιακό κλοιό κι αυτήν την εβδομάδα η χώρα. Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν οι φαρμακοποιοί, με στάσεις εργασίας συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ απεργία έχουν εξαγγείλει ακόμη οι υπάλληλοι στην πολιτική αεροπορία και οι μηχανικοί.

Κόσμος
*   Στην προεδρία επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία ο Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα από το συντηρητικό «στρατόπεδο» της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τα exit poll. Η επανεκλογή του Καβάκο Σίλβα -με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 51,4% και 58%- συνιστά βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών που δίνει μάχη για να συγκρατήσει την οικονομική κρίση. Οι εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από πολύ υψηλό ποσοστό αποχής.
*   Στο κυνήγι ενόπλου που ληστεύει τράπεζες φορώντας λαστιχένια μάσκα του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στην Αυστρία. Ο «κλέφτης Ομπάμα» ...χτύπησε στην πόλη Χάντενμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, ληστεύοντας την έκτη τράπεζα στην περιοχή από το 2008.
*   Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο για εκπόρνευση ανηλίκων με φόντο την υπόθεση Ρούμπι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιλέγει τη γνωστή οδό της επίθεσης στους «πληρωμένους δικαστές της αριστεράς», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα παραιτηθεί ποτέ. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Ιταλία, και στο τελευταία επεισόδιο επανεμφανίζεται η συνοδός πολυτελείας Πατρίτσια Ντ' Αντάριο ανακοινώνοντας την κάθοδό της στην πολιτική.
*   Το νέο μαχητικό αεροπλάνο που δοκίμασε πρόσφατα ο κινεζικός στρατός, σχεδιασμένο να ξεφεύγει από τα εχθρικά ραντάρ, είναι πιθανό να βασίστηκε σε τεχνολογία που έπεσε στα χέρια κατασκόπων όταν ένα αμερικανικό F-117 καταρρίφθηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, αναφέρουν αξιωματούχοι στα Βαλκάνια και άλλοι ειδικοί.
*   «Φρίκη» και «απογοήτευση» εκφράζει η Τουρκία για το πόρισμα ισραηλινής ερευνητικής επιτροπής, το οποίο απαλλάσσει στρατό και κυβέρνηση για την αιματηρή επιδρομή στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Το ρεσάλτο της 31ης Μαΐου στο πλοίο Mavi Marmara ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή και προκάλεσε πρωτοφανή κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. «Καθοδηγούμενο και άνευ αξίας το πόρισμα» δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία
*   «Καλές πιθανότητες» συγκεντρώνει, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, η υιοθέτηση της φόρμουλας αγοράς ελληνικού κρατικού χρέους με δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου σταθεροποίησης της Ευρωζώνης, για το οποίο καλείται να λάβει αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση το Μάρτιο.
*   Ελέγχους σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS θα διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών από τη Δευτέρα. Η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων ελέγχου έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος ELENXIS, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.
*   Στην περαιτέρω περικοπή κρατικών δαπανών και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης στρέφει τις προσπάθειές της η κυβέρνηση προκειμένου να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για τη μείωση του ελλείμματος, χωρίς να «επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι» ή να υπάρξει νέα αύξηση του ΦΠΑ, όπως ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου